Gastronauten kennen dit adres in Wimmertingen al ruim tien jaar. Zij weten ook dat Vous Lé Vous niets aan kwaliteit heeft ingeboet na de drastische omschakeling. "Ik zeg niet dat ik nu beter kook", zegt Giovani Oosters (42) daarover. "Ik weet wel dat ik nu meer mijn persoonlijke keuze volg. Door mijn beslissing wou ik vooral vrijheid en rust kopen!"

Puur natuur

Een zalig arrangement voor twee

Voor leden van Artsenkrant-Club hebben we een mooie prijs in petto, met name een zalig arrangement voor twee, met overnachting van donderdag op vrijdag, culinair ontbijt en ALL-in lunch op vrijdagmiddag in restaurant Vous Lé Vous in Wimmertinge. Om kans te maken hoeft u alleen de onderstaande vraag juist te beantwoorden en een bericht te sturen naar club.rhc@roularta.be met in de onderwerplijn 'JRE Vous Lé Vous' en in de tekstruimte uw naam en adres, uw AK-clubnummer én - uiteraard - het juiste antwoord.

Hoe heet de brasserie van Giovani Oosters in het centrum van Hasselt?

Het restaurant is dus voortaan uitsluitend open voor de lunch op vrijdagmiddag en voor het diner op vrijdag en zaterdag, uitzonderlijk open ook op bijzondere dagen - Valentijn, Vaderdag, Moederdag... -, terwijl wee keer per jaar een veganistische avond wordt georganiseerd. Een en ander betekent niet dat Giovani nu minder werk zou hebben. Naast het restaurant heeft hij een viersterren b&b met acht karaktervol ingerichte kamers. Wimmertingen is een uitstekende uitvalsbasis om Hasselt, Sint-Truiden, Borgloon, Tongeren en Maastricht te bezoeken.

Er is ook nog de brasserie Het Smaaksalon in Hasselt met bijhorende delicatessezaak, ondergebracht in het unieke decor van het Huis de Corswarem. Vaak vind je Giovani ook terug in zijn biologische moestuin of op de fiets langs de rustige landwegen van het Hasseltse ommeland. "Het is al fietsend dat ik inspiratie opdoe voor mijn gerechten. De dingen die ik onderweg zie, ga ik gebruiken in mijn keuken. Als ik zie dat de vlierbessen rijp zijn, dat de bosaardbeitjes blozen langs de weg, dat de walnoten van de bomen vallen, dan ga ik met die ingrediënten aan de slag. Noem het een keuken met persoonlijkheid."

Wat dacht u van een babykreeft met koolrabi, appel, Oost-Indische kers en tuinkers, of een cassoulet van asperges en sot l'y laisse, kervel, dragon en peterselie, of een filet van eend met een compote van aardbeien? Op vrijdag- en zaterdagavond kunt u in Vous lé Vous terecht voor het zesgangenmenu Puur Natuur, op vrijdagmiddag wordt het JRE-menu Talent en Passie geserveerd met 3, 4 of 5 gerechten, naar keuze. Kiezen op de kaart hoeft niet. U legt uw lot in handen van de chef. Zo hoort het ook.

Henk Van Nieuwenhove

Vous Lé Vous, Wimmertingenstraat 76, Wimmertingen. Info en reservaties: www.vouslevous.be

Gastronauten kennen dit adres in Wimmertingen al ruim tien jaar. Zij weten ook dat Vous Lé Vous niets aan kwaliteit heeft ingeboet na de drastische omschakeling. "Ik zeg niet dat ik nu beter kook", zegt Giovani Oosters (42) daarover. "Ik weet wel dat ik nu meer mijn persoonlijke keuze volg. Door mijn beslissing wou ik vooral vrijheid en rust kopen!"Puur natuurHet restaurant is dus voortaan uitsluitend open voor de lunch op vrijdagmiddag en voor het diner op vrijdag en zaterdag, uitzonderlijk open ook op bijzondere dagen - Valentijn, Vaderdag, Moederdag... -, terwijl wee keer per jaar een veganistische avond wordt georganiseerd. Een en ander betekent niet dat Giovani nu minder werk zou hebben. Naast het restaurant heeft hij een viersterren b&b met acht karaktervol ingerichte kamers. Wimmertingen is een uitstekende uitvalsbasis om Hasselt, Sint-Truiden, Borgloon, Tongeren en Maastricht te bezoeken. Er is ook nog de brasserie Het Smaaksalon in Hasselt met bijhorende delicatessezaak, ondergebracht in het unieke decor van het Huis de Corswarem. Vaak vind je Giovani ook terug in zijn biologische moestuin of op de fiets langs de rustige landwegen van het Hasseltse ommeland. "Het is al fietsend dat ik inspiratie opdoe voor mijn gerechten. De dingen die ik onderweg zie, ga ik gebruiken in mijn keuken. Als ik zie dat de vlierbessen rijp zijn, dat de bosaardbeitjes blozen langs de weg, dat de walnoten van de bomen vallen, dan ga ik met die ingrediënten aan de slag. Noem het een keuken met persoonlijkheid."Wat dacht u van een babykreeft met koolrabi, appel, Oost-Indische kers en tuinkers, of een cassoulet van asperges en sot l'y laisse, kervel, dragon en peterselie, of een filet van eend met een compote van aardbeien? Op vrijdag- en zaterdagavond kunt u in Vous lé Vous terecht voor het zesgangenmenu Puur Natuur, op vrijdagmiddag wordt het JRE-menu Talent en Passie geserveerd met 3, 4 of 5 gerechten, naar keuze. Kiezen op de kaart hoeft niet. U legt uw lot in handen van de chef. Zo hoort het ook.Henk Van NieuwenhoveVous Lé Vous, Wimmertingenstraat 76, Wimmertingen. Info en reservaties: www.vouslevous.be