Nogal wat artsen houden tijdens deze coronacrisis een dagboek bij, op papier of via een blog of vlog. De dagboeken bevatten een schat aan informatie die de onderzoeksgroep Toegankelijke Zorg van de Thomas More hogeschool en de vakgroep Epidemiologie en Sociale Geneeskunde van de UAntwerpen erg interesseert.

Een snelle analyse kan meteen bijdragen tot een betere omgang met de Covid-19-crisis. En eens de acute fase voorbij worden de dagboeken grondig geanalyseerd. Doel is met z'n allen beter voorbereid te zijn op een eventuele volgende pandemie.

Centraal staan de behoeften en noden van artsen en, meer algemeen, van zorgverleners. Bedoeling is op basis van de analyses heldere adviezen te verstrekken op vlak van opleiding, omkadering en ondersteuning. "Zo kunnen we de zorgverleners meer bieden dan applaus", dixit de onderzoekers.

Ze garanderen een discrete, zorgvuldige en anonieme omgang met de informatie die in een beveiligde omgeving bewaard wordt. Uw dagboek delen of afspraken maken, kan via coronadagboek@thomasmore.be. Verdere communicatie over het project gebeurt via facebook.com/coronadagboek.onderzoek/.

Nogal wat artsen houden tijdens deze coronacrisis een dagboek bij, op papier of via een blog of vlog. De dagboeken bevatten een schat aan informatie die de onderzoeksgroep Toegankelijke Zorg van de Thomas More hogeschool en de vakgroep Epidemiologie en Sociale Geneeskunde van de UAntwerpen erg interesseert. Een snelle analyse kan meteen bijdragen tot een betere omgang met de Covid-19-crisis. En eens de acute fase voorbij worden de dagboeken grondig geanalyseerd. Doel is met z'n allen beter voorbereid te zijn op een eventuele volgende pandemie. Centraal staan de behoeften en noden van artsen en, meer algemeen, van zorgverleners. Bedoeling is op basis van de analyses heldere adviezen te verstrekken op vlak van opleiding, omkadering en ondersteuning. "Zo kunnen we de zorgverleners meer bieden dan applaus", dixit de onderzoekers. Ze garanderen een discrete, zorgvuldige en anonieme omgang met de informatie die in een beveiligde omgeving bewaard wordt. Uw dagboek delen of afspraken maken, kan via coronadagboek@thomasmore.be. Verdere communicatie over het project gebeurt via facebook.com/coronadagboek.onderzoek/.