Het extra bedrag van 18,4 miljoen moet de kwantiteit én de kwaliteit van opleidingsplaatsen tegemoet komen. Met het oog op de zogenaamde 'dubbele cohorte' moeten er genoeg stageplaatsen komen.

Maar de federale minister van Volksgezondheid en Sociale zaken wil ook investeren in pedagogische kwaliteit.

"Fundamenteel is dat de kwaliteit van zorg morgen noodzakelijkerwijs vertrekt van de kwaliteit van de specialistenopleiding", aldus de Open VLD-Minister.

Maggie De Block herinnert er nog eens aan dat er een nieuw financieringsmodel voor de specialistenopleiding op komst is.

Die financiering zal de persoon van de aso volgen - het zogenaamde budgettaire rugzakje.

Maar de doelstelling daarbij is vooral de 'stagemeesters' een extra incentive te geven.

Verder wil de minister meer transparantie, zegt ze, en wil ze de lat gelijk leggen. Vandaag zijn er belangrijke verschillen tussen de financiering van opleidingsplaatsen in algemene ziekenhuizen enerzijds en universitaire instellingen anderzijds.

Het extra bedrag van 18,4 miljoen moet de kwantiteit én de kwaliteit van opleidingsplaatsen tegemoet komen. Met het oog op de zogenaamde 'dubbele cohorte' moeten er genoeg stageplaatsen komen.Maar de federale minister van Volksgezondheid en Sociale zaken wil ook investeren in pedagogische kwaliteit."Fundamenteel is dat de kwaliteit van zorg morgen noodzakelijkerwijs vertrekt van de kwaliteit van de specialistenopleiding", aldus de Open VLD-Minister.Maggie De Block herinnert er nog eens aan dat er een nieuw financieringsmodel voor de specialistenopleiding op komst is.Die financiering zal de persoon van de aso volgen - het zogenaamde budgettaire rugzakje.Maar de doelstelling daarbij is vooral de 'stagemeesters' een extra incentive te geven.Verder wil de minister meer transparantie, zegt ze, en wil ze de lat gelijk leggen. Vandaag zijn er belangrijke verschillen tussen de financiering van opleidingsplaatsen in algemene ziekenhuizen enerzijds en universitaire instellingen anderzijds.