De 48-jarige cardioloog uit Ieper kreeg in 2014 de derde plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst voor N-VA. Hij trok naar het federaal parlement, maar zet na 2019 een punt achter zijn parlementaire avontuur.

"Ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik in 2019 niet meer voor een nieuw parlementair mandaat ga", zegt hij in De Standaard. "Ik maak er wel nog een doel van om in Ieper lokaal sterk te scoren, maar ook daar zal ik geen mandaat meer opnemen."

Vercammen bleef de voorbije jaren deeltijds doorwerken als cardioloog. Over zijn afscheid zegt hij: "De combinatie was wel te doen, maar ik vergelijk mijn situatie met voetballen in bevordering. Je kunt je daar als speler bij neerleggen, maar als je ooit de Champions League wilt bereiken, moet je bereid zijn om meer opofferingen te doen. Daarvoor ben ik te graag cardioloog."

Na Peter Dedecker (34) en Renate Hufkens (33) past zo al een derde N-VA-Kamerlid in korte tijd voor een nieuw parlementszitje.

De 48-jarige cardioloog uit Ieper kreeg in 2014 de derde plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst voor N-VA. Hij trok naar het federaal parlement, maar zet na 2019 een punt achter zijn parlementaire avontuur."Ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik in 2019 niet meer voor een nieuw parlementair mandaat ga", zegt hij in De Standaard. "Ik maak er wel nog een doel van om in Ieper lokaal sterk te scoren, maar ook daar zal ik geen mandaat meer opnemen."Vercammen bleef de voorbije jaren deeltijds doorwerken als cardioloog. Over zijn afscheid zegt hij: "De combinatie was wel te doen, maar ik vergelijk mijn situatie met voetballen in bevordering. Je kunt je daar als speler bij neerleggen, maar als je ooit de Champions League wilt bereiken, moet je bereid zijn om meer opofferingen te doen. Daarvoor ben ik te graag cardioloog."Na Peter Dedecker (34) en Renate Hufkens (33) past zo al een derde N-VA-Kamerlid in korte tijd voor een nieuw parlementszitje.