Het congres vindt naar goede gewoonte in het Brugse concertgebouw plaats. Zowel kinesisten, podologen, sportartsen, fysische geneesheren, orthopedisten als huisartsen kunnen er hun gading vinden. Het thema voor deze editie wordt ditmaal niet opgebouwd rond een gewricht zoals voorgaande jaren, maar concentreert zich op de sportgeneeskunde binnen het voetbal.

Veelzijdig programma

Revalidatiearts Jan De Neve, die op het eind van het congres de fakkel overneemt van stichtend voorzitter dr. Michel D'Hooghe, geeft uitleg. "We programmeerden een mix van gerenommeerde nationale en internationale sprekers die nieuwe inzichten brengen over onder andere de conservatieve versus de minimaal invasieve behandeling van voetbalgerelateerde letsels zoals hamstringletsels, tendinopathie, voetballetsels bij kinderen, articulaire kraakbeenletsels van de knie, enkelletsels, plots overlijden door hartfalen en hersenschudding." De aandacht wordt verder specifiek gericht op vrouwelijke voetballers.

Voormalige Chelsea-dokter Eva Carneiro geeft aansluitend een uiteenzetting over de plaats van de medicus in de voetbalsport, aangevuld door de ervaring van dhr. Gert Verheyen als gewezen voetballer en Rode Duivel, trainer en analist.

Afsluitend volgt een ronde tafelgesprek waarbij de onderwerpen worden nabesproken.

Inschrijven kan op www.brucosport.be

Het congres vindt naar goede gewoonte in het Brugse concertgebouw plaats. Zowel kinesisten, podologen, sportartsen, fysische geneesheren, orthopedisten als huisartsen kunnen er hun gading vinden. Het thema voor deze editie wordt ditmaal niet opgebouwd rond een gewricht zoals voorgaande jaren, maar concentreert zich op de sportgeneeskunde binnen het voetbal. Veelzijdig programmaRevalidatiearts Jan De Neve, die op het eind van het congres de fakkel overneemt van stichtend voorzitter dr. Michel D'Hooghe, geeft uitleg. "We programmeerden een mix van gerenommeerde nationale en internationale sprekers die nieuwe inzichten brengen over onder andere de conservatieve versus de minimaal invasieve behandeling van voetbalgerelateerde letsels zoals hamstringletsels, tendinopathie, voetballetsels bij kinderen, articulaire kraakbeenletsels van de knie, enkelletsels, plots overlijden door hartfalen en hersenschudding." De aandacht wordt verder specifiek gericht op vrouwelijke voetballers. Voormalige Chelsea-dokter Eva Carneiro geeft aansluitend een uiteenzetting over de plaats van de medicus in de voetbalsport, aangevuld door de ervaring van dhr. Gert Verheyen als gewezen voetballer en Rode Duivel, trainer en analist.Afsluitend volgt een ronde tafelgesprek waarbij de onderwerpen worden nabesproken. Inschrijven kan op www.brucosport.be