Geen bobo uit de gezondheidszorg die niet beweert dat hij/zij een hoge participatiegraad aan de syndicale verkiezingen ontzettend belangrijk vindt. Representatieve artsenvakbonden zijn essentieel. Maar de overheid - die de mond vol heeft over e-gezondheid in al zijn aspecten - slaagt er niet in om een elektronische stembusslag ordentelijk te organiseren. Een valse start vorige vrijdag werd gevolgd door een herstart op woensdag. Hoera! Bij het ter perse gaan woensdagmiddag hadden we alvast nog geen weet van nieuwe problemen. Zonder sarcastisch te doen: wat een succes...

Artsenverkiezingen die fout lopen, zijn blijkbaar niet belangrijk genoeg om er veel woorden aan vuil te maken.

Kan u zich voorstellen dat de overheid de gemeenteraadsverkiezingen later dit jaar of de federale stembusslag volgend jaar na enkele uren zou moeten stopzetten? Neen, natuurlijk, het kot zou te klein zijn. Internationale waarnemers zouden unaniem tot het besluit komen dat België een bananenrepubliek is die er niet in slaagt op een ordentelijke manier democratische verkiezingen te organiseren. Een blaam op het blazoen van ons land.

Artsenverkiezingen die fout lopen, zijn blijkbaar niet belangrijk genoeg om er veel woorden aan vuil te maken. Het Riziv excuseert zich, enkele kranten publiceren er korte stukjes over, de syndicaten grommen even en dat is het dan. We gaan over tot de orde van de dag. Terwijl dit een bijzonder jammerlijke zaak is. Het vertrouwen in de overheidsprocedures is in hoge mate geschaad. Hamvraag is ook in hoeverre dit de participatiegraad beïnvloedt. Stemmen artsen die vorige vrijdag al stemden nu opnieuw? We mogen het hopen; wie zal het zeggen? En dan hebben we het nog niet over de capriolen van eHealth deze week.

De zorgverstrekkers zijn het meer dan beu. Wanneer neemt de overheid echt haar verantwoordelijkheid?

Geen bobo uit de gezondheidszorg die niet beweert dat hij/zij een hoge participatiegraad aan de syndicale verkiezingen ontzettend belangrijk vindt. Representatieve artsenvakbonden zijn essentieel. Maar de overheid - die de mond vol heeft over e-gezondheid in al zijn aspecten - slaagt er niet in om een elektronische stembusslag ordentelijk te organiseren. Een valse start vorige vrijdag werd gevolgd door een herstart op woensdag. Hoera! Bij het ter perse gaan woensdagmiddag hadden we alvast nog geen weet van nieuwe problemen. Zonder sarcastisch te doen: wat een succes...Kan u zich voorstellen dat de overheid de gemeenteraadsverkiezingen later dit jaar of de federale stembusslag volgend jaar na enkele uren zou moeten stopzetten? Neen, natuurlijk, het kot zou te klein zijn. Internationale waarnemers zouden unaniem tot het besluit komen dat België een bananenrepubliek is die er niet in slaagt op een ordentelijke manier democratische verkiezingen te organiseren. Een blaam op het blazoen van ons land.Artsenverkiezingen die fout lopen, zijn blijkbaar niet belangrijk genoeg om er veel woorden aan vuil te maken. Het Riziv excuseert zich, enkele kranten publiceren er korte stukjes over, de syndicaten grommen even en dat is het dan. We gaan over tot de orde van de dag. Terwijl dit een bijzonder jammerlijke zaak is. Het vertrouwen in de overheidsprocedures is in hoge mate geschaad. Hamvraag is ook in hoeverre dit de participatiegraad beïnvloedt. Stemmen artsen die vorige vrijdag al stemden nu opnieuw? We mogen het hopen; wie zal het zeggen? En dan hebben we het nog niet over de capriolen van eHealth deze week.De zorgverstrekkers zijn het meer dan beu. Wanneer neemt de overheid echt haar verantwoordelijkheid?