Op vrijdag 8 juni wilden heel wat artsen (437) tegelijk stemmen. Ze botsten op een technisch probleem door een programmatiefout gelinkt aan de 'look and feel', die niet overeenstemde met die van het Riziv. De nodige tests waren uitgevoerd, maar de panne kon niet voorkomen worden. Bij de vorige verkiezingen werd de oude versie gebruikt. Deze panne was dus moeilijk te voorspellen.

Er is geen sprake van een complot, en het Riziv probeert zijn verantwoordelijkheid ook niet te ontlopen. eHealth en de syndicaten treft geen schuld, het Riziv neemt alle verantwoordelijkheid op zich.

Het Riziv hoopt dat de artsen massaal hun stem zullen uitbrengen zoals voorzien. In de medicomut gisteren aanvaardden de syndicaten de verontschuldigingen. Ze hopen in de eerste plaats op een hoge deelnamegraad. In 2014 schommelde die maar rond de 37%.

Alle al geregistreerde stemmen worden geannuleerd. De bestaande tokens worden gereactiveerd. Artsen die voor het weekend al hun stem uitbrachten, worden dus uitgenodigd om hun token opnieuw te gebruiken, of om een nieuw aan te vragen als ze hun token intussen niet meer hebben.

Stemmen kan vanaf middernacht vandaag en dan gedurende 20 kalenderdagen, tot 2 juli dus. De navigatie werd aangepast en er werden grondige tests uitgevoerd met meerdere gelijktijdige sessies.

Blanco stemmen kan ook nog steeds, door geen enkel syndicaat aan te duiden.

Wat nu?

De verkiezingen hernemen dus vanaf woensdagochtend 13 juni om 00u tot maandagavond 2 juli. U hergebruikt uw ontvangen token. Bent u dat kwijt, dan kan u enkel een nieuw aanvragen als u donderdag of vrijdag al had aangemeld. Dat gebeurt via mail naar SEC_DIR_MED@riziv.fgov.be met vermelding van uw naam en Riziv-nummer, een verklaring op eer dat u uw token kwijt bent en de vraag naar een nieuw token.

Uw telefoonnummer moet in MyRiziv staan want het Riziv zal u contacteren om uw identiteit te controleren. Zodra dat gebeurd is, bent u niet meer identificeerbaar, want arts en token worden losgekoppeld. De stemming verloopt immers volkomen geheim.

In geval van problemen kan u terecht op helpdesk@riziv.fgov.be of 02-739.74.74 (tijdens kantooruren).

(Vertaling Veerle Caerels)

Op vrijdag 8 juni wilden heel wat artsen (437) tegelijk stemmen. Ze botsten op een technisch probleem door een programmatiefout gelinkt aan de 'look and feel', die niet overeenstemde met die van het Riziv. De nodige tests waren uitgevoerd, maar de panne kon niet voorkomen worden. Bij de vorige verkiezingen werd de oude versie gebruikt. Deze panne was dus moeilijk te voorspellen. Er is geen sprake van een complot, en het Riziv probeert zijn verantwoordelijkheid ook niet te ontlopen. eHealth en de syndicaten treft geen schuld, het Riziv neemt alle verantwoordelijkheid op zich. Het Riziv hoopt dat de artsen massaal hun stem zullen uitbrengen zoals voorzien. In de medicomut gisteren aanvaardden de syndicaten de verontschuldigingen. Ze hopen in de eerste plaats op een hoge deelnamegraad. In 2014 schommelde die maar rond de 37%.Alle al geregistreerde stemmen worden geannuleerd. De bestaande tokens worden gereactiveerd. Artsen die voor het weekend al hun stem uitbrachten, worden dus uitgenodigd om hun token opnieuw te gebruiken, of om een nieuw aan te vragen als ze hun token intussen niet meer hebben.Stemmen kan vanaf middernacht vandaag en dan gedurende 20 kalenderdagen, tot 2 juli dus. De navigatie werd aangepast en er werden grondige tests uitgevoerd met meerdere gelijktijdige sessies.Blanco stemmen kan ook nog steeds, door geen enkel syndicaat aan te duiden. (Vertaling Veerle Caerels)