"Een beloning voor onze inzet om ook op sociale media aanwezig te zijn", zegt hoofdredacteur Geert Verrijken (@GeertVerrijken). "Al heel lang is Artsenkrant veel meer dan een weekblad. Er is ook de elektronische nieuwsbrief, de website, de vernieuwde app voor iPad en iPhone... en dus ook de sociale media."

Voor de top, die slaat op de eerste helft van 2018, analyseerde #BeHealth de activiteit van een groot aantal twitteraars actief in de Belgische gezondheidszorg. Van artsen en verpleegkundigen tot ziekenhuizen en start-ups tot nieuwsmedia enz. De scores geven een idee van de mate waarin de tweets gebonden aan een account verspreid geraken onder andere Twitteraars.

Net zoals in 2017 prijkt Maggie De Block bovenaan de lijst. Luc De Clercq (reumatoloog GZA, Vas) stijgt in het nieuwe overzicht van plaats tien naar twee. Plaats vier en vijf zijn respectievelijk voor Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) en koepelorganisatie Zorgnet-Icuro.

Met de top 100 wil #BeHealth zorgprofessionals naar eigen zeggen een idee geven van wat er leeft op Twitter.

De volledige top 100 kan u hier bekijken. Volg Artsenkrant op Twitter via @aktweets.

"Een beloning voor onze inzet om ook op sociale media aanwezig te zijn", zegt hoofdredacteur Geert Verrijken (@GeertVerrijken). "Al heel lang is Artsenkrant veel meer dan een weekblad. Er is ook de elektronische nieuwsbrief, de website, de vernieuwde app voor iPad en iPhone... en dus ook de sociale media."Voor de top, die slaat op de eerste helft van 2018, analyseerde #BeHealth de activiteit van een groot aantal twitteraars actief in de Belgische gezondheidszorg. Van artsen en verpleegkundigen tot ziekenhuizen en start-ups tot nieuwsmedia enz. De scores geven een idee van de mate waarin de tweets gebonden aan een account verspreid geraken onder andere Twitteraars. Net zoals in 2017 prijkt Maggie De Block bovenaan de lijst. Luc De Clercq (reumatoloog GZA, Vas) stijgt in het nieuwe overzicht van plaats tien naar twee. Plaats vier en vijf zijn respectievelijk voor Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) en koepelorganisatie Zorgnet-Icuro. Met de top 100 wil #BeHealth zorgprofessionals naar eigen zeggen een idee geven van wat er leeft op Twitter. De volledige top 100 kan u hier bekijken. Volg Artsenkrant op Twitter via @aktweets.