Poortmans sleepte de prijs in de wacht voor zijn artikel 'Schaduwbanken' in het Nederlandse weekblad De Groene Amsterdammer. De jury prees zijn "analyse die perfect in elkaar steekt, origineel is, van breed inzicht getuigt en signaleert wat er binnen de financiële wereld speelt".

Als winnaar van de Citi Journalistic Excellence Award gaat Jef Poortmans naar het achtdaagse economische en financiële seminar in New York City, dat wordt georganiseerd door de gerenommeerde Columbia Graduate School of Journalism. Samen met vakgenoten uit andere landen krijgt de winnaar de mogelijkheid om met academici, mediaspecialisten, beleidsverantwoordelijken en overheidsfunctionarissen van gedachten te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de globale economie en de financiële wereld. Verder gaan de winnaars op bezoek bij onder meer het IMF, de New York Stock Exchange, CNN Financial News, Wall Street Journal en Bloomberg Business News.

Poortmans sleepte de prijs in de wacht voor zijn artikel 'Schaduwbanken' in het Nederlandse weekblad De Groene Amsterdammer. De jury prees zijn "analyse die perfect in elkaar steekt, origineel is, van breed inzicht getuigt en signaleert wat er binnen de financiële wereld speelt".Als winnaar van de Citi Journalistic Excellence Award gaat Jef Poortmans naar het achtdaagse economische en financiële seminar in New York City, dat wordt georganiseerd door de gerenommeerde Columbia Graduate School of Journalism. Samen met vakgenoten uit andere landen krijgt de winnaar de mogelijkheid om met academici, mediaspecialisten, beleidsverantwoordelijken en overheidsfunctionarissen van gedachten te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de globale economie en de financiële wereld. Verder gaan de winnaars op bezoek bij onder meer het IMF, de New York Stock Exchange, CNN Financial News, Wall Street Journal en Bloomberg Business News.