Als opener geeft Dr. Louis, voorzitter van het VAS afdeling Oost- en West-Vlaanderen, een bondig overzicht van enkele topics in de gezondheidszorg 2024, rekening houdende met de verkiezingen en de impact ervan op de organisatie van de zorg.

Meester Leen De Vriese van advocatenkantoor DVDTAXLAW zal de houding van de fiscale administratie ten aanzien van onroerend goed (in vennootschap dan wel beroepsmatig gebruikt in een eenmanszaak) toelichten. De fiscale administratie controleert hier veel op, en navorderingen wanneer er rechtzettingen moeten gebeuren zijn ook steeds omvangrijk.

Vrije beroepers (en dus ook artsen) behoren bij uitstek tot de doelgroep van de fiscale controles. Ze werken immers met professionele vennootschappen, en/of gebruiken een gedeelte van een onroerend goed als praktijkruimte.

Netwerken

Dat ziekenhuis netwerken actueel zijn, bewijzen de recente gesprekken in de Nationale Paritaire Commissie Artsen-Ziekenhuizen waar beslist werd om de oprichting van de medische raad van het netwerk voor een tweetal jaar uit te stellen. Meester Christophe Lemmens van het advocatenkantoor Dewallens & Partners, auteur van het boek Ziekenhuisnetwerken,geeft een globaal overzicht van actuele kwesties rond ziekenhuisnetwerken. Deze eerder juridisch-theoretische uiteenzetting wordt gevolgd door ervaringen uit de praktijk, gedeeld door twee voorzitters van medische raden: dokter Piet Mortelé, voorzitter van de medische raad van AZ Delta en behorende tot het netwerk TRIaz, en dokter H. Van Overschelde, voorzitter van de medische raad AZ Maria Middelares en behorende tot het netwerk A17.

Het symposium vindt plaats in de Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem op dinsdag 11 juni van 19u00 tot 22u00. Inschrijven is verplicht (zie website) en kan tot 23 mei. Accreditering is aangevraagd in de rubriek Ethiek & Economie.

Als opener geeft Dr. Louis, voorzitter van het VAS afdeling Oost- en West-Vlaanderen, een bondig overzicht van enkele topics in de gezondheidszorg 2024, rekening houdende met de verkiezingen en de impact ervan op de organisatie van de zorg.Meester Leen De Vriese van advocatenkantoor DVDTAXLAW zal de houding van de fiscale administratie ten aanzien van onroerend goed (in vennootschap dan wel beroepsmatig gebruikt in een eenmanszaak) toelichten. De fiscale administratie controleert hier veel op, en navorderingen wanneer er rechtzettingen moeten gebeuren zijn ook steeds omvangrijk. Vrije beroepers (en dus ook artsen) behoren bij uitstek tot de doelgroep van de fiscale controles. Ze werken immers met professionele vennootschappen, en/of gebruiken een gedeelte van een onroerend goed als praktijkruimte.NetwerkenDat ziekenhuis netwerken actueel zijn, bewijzen de recente gesprekken in de Nationale Paritaire Commissie Artsen-Ziekenhuizen waar beslist werd om de oprichting van de medische raad van het netwerk voor een tweetal jaar uit te stellen. Meester Christophe Lemmens van het advocatenkantoor Dewallens & Partners, auteur van het boek Ziekenhuisnetwerken,geeft een globaal overzicht van actuele kwesties rond ziekenhuisnetwerken. Deze eerder juridisch-theoretische uiteenzetting wordt gevolgd door ervaringen uit de praktijk, gedeeld door twee voorzitters van medische raden: dokter Piet Mortelé, voorzitter van de medische raad van AZ Delta en behorende tot het netwerk TRIaz, en dokter H. Van Overschelde, voorzitter van de medische raad AZ Maria Middelares en behorende tot het netwerk A17.Het symposium vindt plaats in de Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem op dinsdag 11 juni van 19u00 tot 22u00. Inschrijven is verplicht (zie website) en kan tot 23 mei. Accreditering is aangevraagd in de rubriek Ethiek & Economie.