Dit jaar staan er van donderdag 27 juli tot en met zaterdag 5 augustus niet minder dan 160 verschillende producties op Theater aan Zee, kortweg TAZ. Na een periode waarin één of meer artiesten centrale gast op het festival waren, wordt er vanaf deze editie gewerkt met een gastcurator. Dirk Pauwels (°1955), voormalig directeur van Gentse theaterhuizen als Victoria en CAMPO, mag de spits afbijten.

Dirk Pauwels nodigt een aantal artiesten uit wier carrière hij mee heeft gekleurd, en vice versa: de Brit Paul Clark, Jan Decorte, Josse De Pauw, Arne Sierens, maar ook vertegenwoordigers van een jongere generatie als Sarah Vanhee en Miet Warlop. Daarnaast zocht hij naar manieren om kunstenaars en niet-kunstenaars die vaak buiten het blikveld van TAZ vallen, op het festival te betrekken. Zo opent deze editie met een heuse duivenwedstrijd: niet minder dan 80 Oostendse duiven keren huiswaarts vanuit Gent, met bij zich persoonlijke boodschappen van Oostendenaren die in armoede leven en te weinig worden gehoord.

BoekenTAZ

Een belangrijk onderdeel van het festival blijven de luiken Jong Theater en Jong Muziek. Twaalf jonge theatermakers en acht jonge bands tonen zich, vaak voor het eerst, aan een breed publiek, en dingen mee naar de prijzen die hieraan verbonden zijn. Ook literatuur is, zoals steeds, prominent aanwezig op de TAZ-affiche. Onder de noemer BoekenTAZ prijzen beslagen lezers als Warre Borgmans, Jos Geysels en Jeroen Olyslaegers hun favoriete boeken aan. Erik Vlaminck stelde een programma samen waarin auteurs dieper ingaan op hun inspiratiebronnen, dromen en demonen. In Het Familiepark ten slotte, dat deels door Theater FroeFroe wordt ingevuld, zijn er voorstellingen voor kinderen.

TAZ#2017, van 27 juli t/m 5 augustus in de ganse stad Oostende. Tickets: UiTloket in cc De Grote Post - 059/33 90 00, Balie Toerisme Oostende en Balie In&Uit Brugge; online via www.theateraanzee.be.

Dit jaar staan er van donderdag 27 juli tot en met zaterdag 5 augustus niet minder dan 160 verschillende producties op Theater aan Zee, kortweg TAZ. Na een periode waarin één of meer artiesten centrale gast op het festival waren, wordt er vanaf deze editie gewerkt met een gastcurator. Dirk Pauwels (°1955), voormalig directeur van Gentse theaterhuizen als Victoria en CAMPO, mag de spits afbijten.Dirk Pauwels nodigt een aantal artiesten uit wier carrière hij mee heeft gekleurd, en vice versa: de Brit Paul Clark, Jan Decorte, Josse De Pauw, Arne Sierens, maar ook vertegenwoordigers van een jongere generatie als Sarah Vanhee en Miet Warlop. Daarnaast zocht hij naar manieren om kunstenaars en niet-kunstenaars die vaak buiten het blikveld van TAZ vallen, op het festival te betrekken. Zo opent deze editie met een heuse duivenwedstrijd: niet minder dan 80 Oostendse duiven keren huiswaarts vanuit Gent, met bij zich persoonlijke boodschappen van Oostendenaren die in armoede leven en te weinig worden gehoord. BoekenTAZEen belangrijk onderdeel van het festival blijven de luiken Jong Theater en Jong Muziek. Twaalf jonge theatermakers en acht jonge bands tonen zich, vaak voor het eerst, aan een breed publiek, en dingen mee naar de prijzen die hieraan verbonden zijn. Ook literatuur is, zoals steeds, prominent aanwezig op de TAZ-affiche. Onder de noemer BoekenTAZ prijzen beslagen lezers als Warre Borgmans, Jos Geysels en Jeroen Olyslaegers hun favoriete boeken aan. Erik Vlaminck stelde een programma samen waarin auteurs dieper ingaan op hun inspiratiebronnen, dromen en demonen. In Het Familiepark ten slotte, dat deels door Theater FroeFroe wordt ingevuld, zijn er voorstellingen voor kinderen. TAZ#2017, van 27 juli t/m 5 augustus in de ganse stad Oostende. Tickets: UiTloket in cc De Grote Post - 059/33 90 00, Balie Toerisme Oostende en Balie In&Uit Brugge; online via www.theateraanzee.be.