27 jaar lang woonde Toots Thielemans in Terhulpen. Ook vandaag de dag wordt zijn erfenis er nog steeds geëerd. Voor de derde keer vindt er het Toots Jazz Festival plaats, met een meer dan mooie affiche die enerzijds op bekende namen en anderzijds op jong talent inzet. Zoals Toots zelf deed, wordt er daarbij ook over het muurtje van de jazz heen gekeken. Toots' geest is allicht het meest aanwezig op zaterdag 8 september wanneer achtereenvolgens aantreden: de grote Brusselse bas-bariton José van Dam met een repertoire van Franse chansons; Toots' vaste pianist Kenny Werner in het gezelschap van de Zwitserse mondharmonicaspeler Grégoire Maret; en David Linx en het Brussels Jazz Orchestra met hun Jacques Brelproject.

Met de 84-jarige zanger en saxofonist Manu Dibango en de 80-jarige Hammondorganiste Rhoda Scott treden er op vrijdag en zondag twee legendes aan die vooral in Frankrijk het mooie muzikale weer maken. Zangeres Cesaria Evora is er helaas, net als Toots, niet langer. Zij overleed in 2011. Sinds 2014 toeren enkele van haar muzikanten verder onder de naam Cesaria Evora Orchestra, om de herinnering aan haar en haar muziek levend te houden. Onder de jongere namen vallen onder meer de Franse band Kimberose en de Brusselse Typh Barrow te vermelden, die pop, soul en jazz combineren.

Het Toots Jazz Festival vindt plaats op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september op het Gemeenteplein in Terhulpen.

Info en tickets: www.jazzlahulpe.be.

27 jaar lang woonde Toots Thielemans in Terhulpen. Ook vandaag de dag wordt zijn erfenis er nog steeds geëerd. Voor de derde keer vindt er het Toots Jazz Festival plaats, met een meer dan mooie affiche die enerzijds op bekende namen en anderzijds op jong talent inzet. Zoals Toots zelf deed, wordt er daarbij ook over het muurtje van de jazz heen gekeken. Toots' geest is allicht het meest aanwezig op zaterdag 8 september wanneer achtereenvolgens aantreden: de grote Brusselse bas-bariton José van Dam met een repertoire van Franse chansons; Toots' vaste pianist Kenny Werner in het gezelschap van de Zwitserse mondharmonicaspeler Grégoire Maret; en David Linx en het Brussels Jazz Orchestra met hun Jacques Brelproject.Met de 84-jarige zanger en saxofonist Manu Dibango en de 80-jarige Hammondorganiste Rhoda Scott treden er op vrijdag en zondag twee legendes aan die vooral in Frankrijk het mooie muzikale weer maken. Zangeres Cesaria Evora is er helaas, net als Toots, niet langer. Zij overleed in 2011. Sinds 2014 toeren enkele van haar muzikanten verder onder de naam Cesaria Evora Orchestra, om de herinnering aan haar en haar muziek levend te houden. Onder de jongere namen vallen onder meer de Franse band Kimberose en de Brusselse Typh Barrow te vermelden, die pop, soul en jazz combineren. Het Toots Jazz Festival vindt plaats op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september op het Gemeenteplein in Terhulpen. Info en tickets: www.jazzlahulpe.be.