Het parcours Opmerkelijke vrouwen loopt langs tien kunstwerken in het Museum voor Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark en zes in het MIM. Voor de bezoeker is dit een unieke ervaring om in een paar passen culturen uit de vier hoeken van de wereld te ontdekken en te ervaren hoe, doorheen de eeuwen, de blik op vrouwen gelijk- of net uiteenliep.

Onder de opmerkelijke vrouwen die de bezoeker in het Jubelpark zal ontdekken vermelden we de Mesopotamische prinses Enheduanna, de koningin van Palmyra Zenobia, Maria-Theresia van Habsburg, een polospeelster van de Chinese Tang-dynastie, of nog de illustere Josephine Baker.

In het MIM valt er een virginaal te bewonderen dat toebehoorde aan de beroemde klaveciniste Wanda Landowska, de piano van de Belgische koningin Marie-Henriette of nog een voorn, een vreemde trommel uit Zevenburgen die volgens de traditie enkel door vrouwen werd bespeeld.

Het initiatief kadert in de politiek die de Federale Wetenschappelijke Instellingen voeren ter bevordering van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen en het sensibiliseren van het publiek voor de genderproblematiek. Het werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van BELSPO, de groep Gender Mainstreaming van de Federale Wetenschappelijke Instellingen en de enthousiaste inzet van het personeel van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Een rijk geïllustreerde brochure met meer informatie over de kunstwerken en het parcours is vanaf 8 maart gratis te verkrijgen in de musea. Tot uitputting van de voorraad. De brochure kan ook worden gedownload via de website www.kmkg.be.

Parcours Opmerkelijke vrouwen, vanaf 8 maart in het Museum voor Kunst en Geschiedenis, Jubelpark, en het Muziekinstrumentenmuseum (MIM). Info: info@kmkg.be - www.kmkg.be

Het parcours Opmerkelijke vrouwen loopt langs tien kunstwerken in het Museum voor Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark en zes in het MIM. Voor de bezoeker is dit een unieke ervaring om in een paar passen culturen uit de vier hoeken van de wereld te ontdekken en te ervaren hoe, doorheen de eeuwen, de blik op vrouwen gelijk- of net uiteenliep.Onder de opmerkelijke vrouwen die de bezoeker in het Jubelpark zal ontdekken vermelden we de Mesopotamische prinses Enheduanna, de koningin van Palmyra Zenobia, Maria-Theresia van Habsburg, een polospeelster van de Chinese Tang-dynastie, of nog de illustere Josephine Baker.In het MIM valt er een virginaal te bewonderen dat toebehoorde aan de beroemde klaveciniste Wanda Landowska, de piano van de Belgische koningin Marie-Henriette of nog een voorn, een vreemde trommel uit Zevenburgen die volgens de traditie enkel door vrouwen werd bespeeld.Het initiatief kadert in de politiek die de Federale Wetenschappelijke Instellingen voeren ter bevordering van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen en het sensibiliseren van het publiek voor de genderproblematiek. Het werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van BELSPO, de groep Gender Mainstreaming van de Federale Wetenschappelijke Instellingen en de enthousiaste inzet van het personeel van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Een rijk geïllustreerde brochure met meer informatie over de kunstwerken en het parcours is vanaf 8 maart gratis te verkrijgen in de musea. Tot uitputting van de voorraad. De brochure kan ook worden gedownload via de website www.kmkg.be.Parcours Opmerkelijke vrouwen, vanaf 8 maart in het Museum voor Kunst en Geschiedenis, Jubelpark, en het Muziekinstrumentenmuseum (MIM). Info: info@kmkg.be - www.kmkg.be