David Granados (1985, San Salvador) is vooral bekend als schilder, al maakt hij ook collages, assemblages en installaties. Gedurende vier namiddagen hebben Granados en de leden van De Loods gewerkt aan de kunstinstallatie Conquest of Space, 140m² groot en gerealiseerd met waardeloze, vaak weggeworpen voorwerpen. "Dit project is een happening, waarbij nieuw werk ontstaat in de ruimte!", zegt de kunstenaar.

Van op afstand lijken cirkels, vierkanten, slingers en driehoeken rond te zweven. Kleur brengt ritme in het geheel. Van dichtbij zie je composities gemaakt van gescheurd papier, karton, hout, verf en andere resten. Het is afval, 'crap', maar 'crapstract' als benaming voor zijn stijl vindt Granados eerder een compliment dan een verwijt. "Met restanten kan je prachtige dingen doen! Het toeval en het proces zijn hierbij even belangrijk als het resultaat", zo klinkt het. In Conquest of Space staat niets vast omdat het de bedoeling is om het begrip ruimtelijkheid in vraag te stellen. Het gaat om een intuïtieve interactie waarbij kunstenaar en deelnemers samen de ruimte veroveren.

De 5 deelnemers gingen zelf ook op zoek naar materiaal om het kunstwerk te maken in 3D. Met dit project slaagt David Granados erin om psychiatrie en kunst met elkaar te verzoenen in een ruimtelijke installatie. Net als het tv-programma Gek en Geniaal toont dit project aan dat het echt de moeite waard is om mensen die het psychisch moeilijk hebben via kunst uit hun wereld te halen.

Naast de installatie loopt ook de tentoonstelling Spacingseries met bestaand werk van David Granados in de wachtruimte van de Polikliniek van het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel.

Conquest op Space is te bekijken tot 21 januari in De Loods, Spoorweglaan (vlak naast het station), Duffel. De expositie Spacingseries van David Granados loopt in het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel.

Meer info: www.david-vzw.be - www.davidgranados.be

David Granados (1985, San Salvador) is vooral bekend als schilder, al maakt hij ook collages, assemblages en installaties. Gedurende vier namiddagen hebben Granados en de leden van De Loods gewerkt aan de kunstinstallatie Conquest of Space, 140m² groot en gerealiseerd met waardeloze, vaak weggeworpen voorwerpen. "Dit project is een happening, waarbij nieuw werk ontstaat in de ruimte!", zegt de kunstenaar. Van op afstand lijken cirkels, vierkanten, slingers en driehoeken rond te zweven. Kleur brengt ritme in het geheel. Van dichtbij zie je composities gemaakt van gescheurd papier, karton, hout, verf en andere resten. Het is afval, 'crap', maar 'crapstract' als benaming voor zijn stijl vindt Granados eerder een compliment dan een verwijt. "Met restanten kan je prachtige dingen doen! Het toeval en het proces zijn hierbij even belangrijk als het resultaat", zo klinkt het. In Conquest of Space staat niets vast omdat het de bedoeling is om het begrip ruimtelijkheid in vraag te stellen. Het gaat om een intuïtieve interactie waarbij kunstenaar en deelnemers samen de ruimte veroveren.De 5 deelnemers gingen zelf ook op zoek naar materiaal om het kunstwerk te maken in 3D. Met dit project slaagt David Granados erin om psychiatrie en kunst met elkaar te verzoenen in een ruimtelijke installatie. Net als het tv-programma Gek en Geniaal toont dit project aan dat het echt de moeite waard is om mensen die het psychisch moeilijk hebben via kunst uit hun wereld te halen.Naast de installatie loopt ook de tentoonstelling Spacingseries met bestaand werk van David Granados in de wachtruimte van de Polikliniek van het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel.Conquest op Space is te bekijken tot 21 januari in De Loods, Spoorweglaan (vlak naast het station), Duffel. De expositie Spacingseries van David Granados loopt in het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel.Meer info: www.david-vzw.be - www.davidgranados.be