Het Festival ARTONOV laat zich door de internationale art-nouveaubeweging inspireren. Op de openingsavond wordt de art-nouveauzaal van Cinema Palace door François Schuiten, Benoît Peeters en Bruno Letort gevuld met muziek, cinema en stripverhaal, geïnspireerd vanuit het universum van de Belgische cineast Raoul Servais.

Pianist Jan Michiels brengt een kunstcollectief samen in de Galerie Lempertz voor een interdisciplinaire voorstelling van de 24 Preludes van Claude Debussy met een klank- en lichtspel. En danseres, choreografe, dichteres en calligrafe Carolyn Carlson stelt een Poetry Event voor.

Victor Horta

Ook vier bouwwerken van Victor Horta worden ingenomen door de kunstenaars tijdens het festival. Het Hotel Frison biedt onderdak aan een voorstelling die muziek en chocolade samenbrengt met het Ensemble Les Muffatti en chocolatier Laurent Gerbaud, het Paviljoen van de Menselijke Driften en de Winkel Wolfers worden verenigd door een voorstelling van het Ensemble Revue Blanche, en het Hotel Max Hallet brengt een hommage aan de voorliefde van Victor Horta voor de Japanse kunst met de schrijver Ryoko Sekiguchi, de pianist Trami Nguyen en de chef-kok Sugio Yamaguchi. Zij zorgen voor een zinnenprikkelend evenement.

Artonov; tot 14 oktober - festival-artonov.eu.

Het Festival ARTONOV laat zich door de internationale art-nouveaubeweging inspireren. Op de openingsavond wordt de art-nouveauzaal van Cinema Palace door François Schuiten, Benoît Peeters en Bruno Letort gevuld met muziek, cinema en stripverhaal, geïnspireerd vanuit het universum van de Belgische cineast Raoul Servais. Pianist Jan Michiels brengt een kunstcollectief samen in de Galerie Lempertz voor een interdisciplinaire voorstelling van de 24 Preludes van Claude Debussy met een klank- en lichtspel. En danseres, choreografe, dichteres en calligrafe Carolyn Carlson stelt een Poetry Event voor. Victor HortaOok vier bouwwerken van Victor Horta worden ingenomen door de kunstenaars tijdens het festival. Het Hotel Frison biedt onderdak aan een voorstelling die muziek en chocolade samenbrengt met het Ensemble Les Muffatti en chocolatier Laurent Gerbaud, het Paviljoen van de Menselijke Driften en de Winkel Wolfers worden verenigd door een voorstelling van het Ensemble Revue Blanche, en het Hotel Max Hallet brengt een hommage aan de voorliefde van Victor Horta voor de Japanse kunst met de schrijver Ryoko Sekiguchi, de pianist Trami Nguyen en de chef-kok Sugio Yamaguchi. Zij zorgen voor een zinnenprikkelend evenement.Artonov; tot 14 oktober - festival-artonov.eu.