Bl!ndman zag het levenslicht als een hoogst origineel ensemble met een visie: "Vanuit een punkattitude maakte ik tabula rasa met de bedoeling meteen nadien weer constructief te kunnen bouwen. We begonnen letterlijk met het deconstrueren van de saxofoonklank en ontwikkelden nieuwe speeltechnieken en klanken. De eerste tien jaar was het spelen van arrangementen gewoon ondenkbaar."

Decaporgel

Het verjaardagsconcert MINIMAL - MAXIMAL groepeert succesnummers en componisten die destijds tot het artistieke DNA van het ensemble behoorden: Louis Andriessen, Philip Glass, Thierry De Mey en Peter Vermeersch. Na de pauze weerklinkt WATER & FIRE/Händel revisited. Samen met een Decaporgel vertolkt Bl!ndman de Water Music en Music for the Royal Fireworks van Georg Friedrich Händel.

Tussen deze twee barokke iconen staat het openingsdeel van Jean-Féry Rebels minder gekende suite Les Eléments. Het voltallige BL!NDMAN-collectief (sax, drums én strings) wordt daarvoor ingezet. Want ondertussen is Bl!ndman veel meer dan een saxofoonkwartet: "De enorm verrijkende ervaring die ik had door te werken met saxofoonkwartet wilde ik met andere timbres uitbreiden", zegt Eric Sleichim daar over. "Zo wilde ik ook meer componisten, die vaak weigerachtig staan tegenover de saxofoon, prikkelen om toch voor ons te componeren."

In Brugge wordt Bl!ndman in het afsluitende stuk Workers Union van Louis Andriessen versterkt door 'zoveel mogelijk geïnteresseerde jonge musici die zich tijdens de namiddag op het concert voorbereiden'.

Concerten: op zaterdag 3 november om 20u in het Concertgebouw (Brugge) en op vrijdag 9 november om 20u in deSingel te Antwerpen - www.blindman.be - www.concertgebouw.be en www.desingel.be.

Bl!ndman zag het levenslicht als een hoogst origineel ensemble met een visie: "Vanuit een punkattitude maakte ik tabula rasa met de bedoeling meteen nadien weer constructief te kunnen bouwen. We begonnen letterlijk met het deconstrueren van de saxofoonklank en ontwikkelden nieuwe speeltechnieken en klanken. De eerste tien jaar was het spelen van arrangementen gewoon ondenkbaar." DecaporgelHet verjaardagsconcert MINIMAL - MAXIMAL groepeert succesnummers en componisten die destijds tot het artistieke DNA van het ensemble behoorden: Louis Andriessen, Philip Glass, Thierry De Mey en Peter Vermeersch. Na de pauze weerklinkt WATER & FIRE/Händel revisited. Samen met een Decaporgel vertolkt Bl!ndman de Water Music en Music for the Royal Fireworks van Georg Friedrich Händel. Tussen deze twee barokke iconen staat het openingsdeel van Jean-Féry Rebels minder gekende suite Les Eléments. Het voltallige BL!NDMAN-collectief (sax, drums én strings) wordt daarvoor ingezet. Want ondertussen is Bl!ndman veel meer dan een saxofoonkwartet: "De enorm verrijkende ervaring die ik had door te werken met saxofoonkwartet wilde ik met andere timbres uitbreiden", zegt Eric Sleichim daar over. "Zo wilde ik ook meer componisten, die vaak weigerachtig staan tegenover de saxofoon, prikkelen om toch voor ons te componeren." In Brugge wordt Bl!ndman in het afsluitende stuk Workers Union van Louis Andriessen versterkt door 'zoveel mogelijk geïnteresseerde jonge musici die zich tijdens de namiddag op het concert voorbereiden'.Concerten: op zaterdag 3 november om 20u in het Concertgebouw (Brugge) en op vrijdag 9 november om 20u in deSingel te Antwerpen - www.blindman.be - www.concertgebouw.be en www.desingel.be.