Het vernieuwde Brussels International Filmfestival ontvangt u elf dagen lang in diverse bioscooptempels en een Cinema Village: een circustent en een terras aan de Anspachlaan.

Competities en Claudia

In de internationale competitie dingen onder andere Under the Silver Lake van David Robert Mitchell (It Follows) en Dogman van Matteo Garrone (Gomorra) mee die furore maakten in Cannes. In de nationale competitie treffen we nieuwe films en recente films zoals Zagros van Sahim Omar Kalifa. De slotfilm van Cannes, The Man Who Killed Don Quixote, die Terry Gilliam (Brazil en ex-Monty Python) na 25 jaar zwoegen en ellende eindelijk afkreeg, opent het festival gelijktijdig in Bozar en UGC De Brouckère met aansluitend recepties.

Uit het oeuvre van eregaste Claudia Cardinale krijgt u naast een aantal kortfilms kleppers te zien als Il Gattopardo (Luchino Visconti), Once Upon a Time in the West (Sergio Leone) of Fitzcarraldo (Werner Herzog).

Rebels, televisie of virtueel

Een halve eeuw na Mei 68 mocht een aantal rebelse films niet ontbreken zoals if... (Lindsay Anderson), Les Valseuses (Bertrand Blier) of het recentere Much Loved (Nabil Ayouch). Het televisiesreeksenfestival Are You Series? zorgt voor een speciaal programma en de derde editie van het virtual reality festival Experience vindt onderdak op het BRIFF.

Openluchtvertoningen van klassiekers, masterclasses en een ontmoeting met regisseur Randal Kleiser (n.a.v. 40 jaar Grease) maken het vernieuwde Briff tot een totaalfestival voor de hele familie.

Brussels International Film Festival, van 20 tot 30 juni in onder andere Palace, Bozar, Vendôme, UGC De Brouckère, Galeries en Flagey. Alle info en tickets op www.briff.be

Het vernieuwde Brussels International Filmfestival ontvangt u elf dagen lang in diverse bioscooptempels en een Cinema Village: een circustent en een terras aan de Anspachlaan. Competities en ClaudiaIn de internationale competitie dingen onder andere Under the Silver Lake van David Robert Mitchell (It Follows) en Dogman van Matteo Garrone (Gomorra) mee die furore maakten in Cannes. In de nationale competitie treffen we nieuwe films en recente films zoals Zagros van Sahim Omar Kalifa. De slotfilm van Cannes, The Man Who Killed Don Quixote, die Terry Gilliam (Brazil en ex-Monty Python) na 25 jaar zwoegen en ellende eindelijk afkreeg, opent het festival gelijktijdig in Bozar en UGC De Brouckère met aansluitend recepties.Uit het oeuvre van eregaste Claudia Cardinale krijgt u naast een aantal kortfilms kleppers te zien als Il Gattopardo (Luchino Visconti), Once Upon a Time in the West (Sergio Leone) of Fitzcarraldo (Werner Herzog).Rebels, televisie of virtueelEen halve eeuw na Mei 68 mocht een aantal rebelse films niet ontbreken zoals if... (Lindsay Anderson), Les Valseuses (Bertrand Blier) of het recentere Much Loved (Nabil Ayouch). Het televisiesreeksenfestival Are You Series? zorgt voor een speciaal programma en de derde editie van het virtual reality festival Experience vindt onderdak op het BRIFF.Openluchtvertoningen van klassiekers, masterclasses en een ontmoeting met regisseur Randal Kleiser (n.a.v. 40 jaar Grease) maken het vernieuwde Briff tot een totaalfestival voor de hele familie.Brussels International Film Festival, van 20 tot 30 juni in onder andere Palace, Bozar, Vendôme, UGC De Brouckère, Galeries en Flagey. Alle info en tickets op www.briff.be