De aankondiging van de integratie kwam er eind 2019. In het persbericht daarover werd deze als volgt gekaderd: "De ziekenhuissector bevindt zich in een precaire situatie. Ieder jaar worden de middelen schaarser en neemt het aantal ziekenhuizen toe dat in Vlaanderen in de rode cijfers gaat. Vooral de kleinere ziekenhuizen krijgen het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Samenwerking tussen ziekenhuizen dringt zich meer en meer op en vanuit de overheid wordt opgeroepen om regionale netwerken te vormen."

ZOL en ZMK al jaren intensief samen. Volgens ZOL-CEO Erwin Bormans zal de patiënt dan ook niet veel merken van de fusie, zo vertelt hij in Het Belang van Limburg. "We hopen dat iedereen al lang gezien heeft dat die samenwerking z'n vruchten afwerpt, en dat zal alleen maar toenemen. We willen ook een meer dan behoorlijk basisaanbod behouden in Maaseik. Het blijft een apart erkend ziekenhuis. Tussen Genk en Maaseik is wel een goede verbinding, maar het is toch al snel een half uurtje rijden."

Het ZOL telt nu vier campussen: in Genk (Sint-Jan en Medisch Centrum André Dumont), Lanaken (Sint-Barbara) en Maaseik, en is daarmee het grootste ziekenhuis van Limburg met 3.920 werknemers, 380 artsen en 1.024 bedden.

Nog volgens Bormans in HBVL vallen er geen ontslagen. Integendeel. "Dankzij extra overheidsmiddelen hebben we in de begroting van 2021 meer dan 100 extra jobs voorzien."

Op niveau van de zorg blijft alles op twee sites. In de ondersteunende diensten zullen bepaalde personeelsleden zich wel moeten omscholen, zegt hij nog.

De aankondiging van de integratie kwam er eind 2019. In het persbericht daarover werd deze als volgt gekaderd: "De ziekenhuissector bevindt zich in een precaire situatie. Ieder jaar worden de middelen schaarser en neemt het aantal ziekenhuizen toe dat in Vlaanderen in de rode cijfers gaat. Vooral de kleinere ziekenhuizen krijgen het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Samenwerking tussen ziekenhuizen dringt zich meer en meer op en vanuit de overheid wordt opgeroepen om regionale netwerken te vormen."ZOL en ZMK al jaren intensief samen. Volgens ZOL-CEO Erwin Bormans zal de patiënt dan ook niet veel merken van de fusie, zo vertelt hij in Het Belang van Limburg. "We hopen dat iedereen al lang gezien heeft dat die samenwerking z'n vruchten afwerpt, en dat zal alleen maar toenemen. We willen ook een meer dan behoorlijk basisaanbod behouden in Maaseik. Het blijft een apart erkend ziekenhuis. Tussen Genk en Maaseik is wel een goede verbinding, maar het is toch al snel een half uurtje rijden."Het ZOL telt nu vier campussen: in Genk (Sint-Jan en Medisch Centrum André Dumont), Lanaken (Sint-Barbara) en Maaseik, en is daarmee het grootste ziekenhuis van Limburg met 3.920 werknemers, 380 artsen en 1.024 bedden.Nog volgens Bormans in HBVL vallen er geen ontslagen. Integendeel. "Dankzij extra overheidsmiddelen hebben we in de begroting van 2021 meer dan 100 extra jobs voorzien."Op niveau van de zorg blijft alles op twee sites. In de ondersteunende diensten zullen bepaalde personeelsleden zich wel moeten omscholen, zegt hij nog.