Hij wordt - zonder enige vorm van fair trial - veroordeeld voor spionnage en landverraad en wacht in Iran ergens in een gevangenis op zijn doodvonnis. De afgelopen maanden zijn er al diverse acties ondernomen, zowel publiek als in de 'stille diplomatie'.

Maar we weten dat blijvende aandacht en druk nodig is, én helpt. Ook al ter ondersteuning van zijn vrouw en kinderen.

Wij verzamelen deze week briefkaarten en brieven, gericht aan zijn familie, ter ondersteuning. Een rapport wordt ook overgemaakt aan de Iraanse ambassadeur.

Ik doe een oproep aan alle collega's, om mee de petitie te ondertekenen (al meer dan 300.000 handtekeningen verzameld!).

Een oud Islamitisch spreekwoord zegt: 'Tout homme en danger de mort est ton frère.' (met dank aan Prof. dr. em. Jean-Jacques Amy, die deze spreuk jarenlang in zijn consultatiegang heeft geafficheerd)

Laat ons allen onze broederlijke, menselijke, èn medische plicht doen, en collega Djalali blijven steunen.

Hij wordt - zonder enige vorm van fair trial - veroordeeld voor spionnage en landverraad en wacht in Iran ergens in een gevangenis op zijn doodvonnis. De afgelopen maanden zijn er al diverse acties ondernomen, zowel publiek als in de 'stille diplomatie'. Maar we weten dat blijvende aandacht en druk nodig is, én helpt. Ook al ter ondersteuning van zijn vrouw en kinderen.Wij verzamelen deze week briefkaarten en brieven, gericht aan zijn familie, ter ondersteuning. Een rapport wordt ook overgemaakt aan de Iraanse ambassadeur.Ik doe een oproep aan alle collega's, om mee de petitie te ondertekenen (al meer dan 300.000 handtekeningen verzameld!). Een oud Islamitisch spreekwoord zegt: 'Tout homme en danger de mort est ton frère.' (met dank aan Prof. dr. em. Jean-Jacques Amy, die deze spreuk jarenlang in zijn consultatiegang heeft geafficheerd)Laat ons allen onze broederlijke, menselijke, èn medische plicht doen, en collega Djalali blijven steunen.