U herkent verkiezingskoorts aan het plots ontstaan van spraakwatervallen en ellenlange discours. Een overmatige drang naar consumptie van diverse media treedt op bij meer dan de helft van de slachtoffers. Bovendien is er bij de meeste patiënten sprake van een aangewakkerde interesse in thema's die ze jarenlang links lieten liggen: of het nu gaat over het klimaat, het verkeer, de pensioenen of de volksgezondheid.

Indien de verkiezingskoorts de politicus zelf treft, kan er zelfs sprake zijn van ernstige complicaties zoals waanbeelden, nachtmerries over politieke concurrenten en het acuut ontstaan van delier tijdens openbare optredens.

Ik moet bekennen: ook ik lijd aan verkiezingskoorts. Sedert eind april lees ik te veel kranten, luister ik koortsachtig naar de radio, kijk ik naar alle tv-debatten. Niets kan mijn honger stillen. En de temperatuur blijft stijgen. Gelukkig is het einde in zicht: aanstaande zondag mogen we drie keer naar de stembus. Voor verkiezingskoorts is er namelijk maar één geneesmiddel: de verkiezingen zelf.

Ik moet bekennen: ook ik lijd aan verkiezingskoorts

Voor een behandeling van verkiezingskoorts bij uzelf of in uw omgeving, kan ik als ervaringsdeskundige volgend behandelingsschema aanbevelen. Best start u deze therapie aan de vooravond van de verkiezing. Als eerste stap vult u - waarschijnlijk voor de zesde keer - de 'Stemtest' in. De resultaten, die uiteraard niet binnen uw verwachtingspatroon zullen liggen, dienen een lichte ergernis op te wekken. Gelieve het stemadvies dan ook in de wind te slaan. Vervolgens kijkt u op zaterdagavond naar het allerlaatste verkiezingsdebat, waarbij u een hevige aanwakkering voelt van uw ergernis. Hierna kiest u best voor een goede nachtrust. Op zondagochtend begeeft u zich naar het stembureau. In het stemhokje stemt u driemaal op de kandidaten van uw voorkeur. U zal geneigd zijn uw buikgevoel te volgen. Voor een maximaal therapeutisch effect is een rationele keuze echter aanbevolen.

Zodra u uw bolletjes ingekleurd hebt, zal u een daling van de temperatuur voelen. De verkiezingskoorts zal opnieuw plaats maken voor de onverschilligheid van de legislatuur - u bent genezen.

U herkent verkiezingskoorts aan het plots ontstaan van spraakwatervallen en ellenlange discours. Een overmatige drang naar consumptie van diverse media treedt op bij meer dan de helft van de slachtoffers. Bovendien is er bij de meeste patiënten sprake van een aangewakkerde interesse in thema's die ze jarenlang links lieten liggen: of het nu gaat over het klimaat, het verkeer, de pensioenen of de volksgezondheid.Indien de verkiezingskoorts de politicus zelf treft, kan er zelfs sprake zijn van ernstige complicaties zoals waanbeelden, nachtmerries over politieke concurrenten en het acuut ontstaan van delier tijdens openbare optredens.Ik moet bekennen: ook ik lijd aan verkiezingskoorts. Sedert eind april lees ik te veel kranten, luister ik koortsachtig naar de radio, kijk ik naar alle tv-debatten. Niets kan mijn honger stillen. En de temperatuur blijft stijgen. Gelukkig is het einde in zicht: aanstaande zondag mogen we drie keer naar de stembus. Voor verkiezingskoorts is er namelijk maar één geneesmiddel: de verkiezingen zelf.Voor een behandeling van verkiezingskoorts bij uzelf of in uw omgeving, kan ik als ervaringsdeskundige volgend behandelingsschema aanbevelen. Best start u deze therapie aan de vooravond van de verkiezing. Als eerste stap vult u - waarschijnlijk voor de zesde keer - de 'Stemtest' in. De resultaten, die uiteraard niet binnen uw verwachtingspatroon zullen liggen, dienen een lichte ergernis op te wekken. Gelieve het stemadvies dan ook in de wind te slaan. Vervolgens kijkt u op zaterdagavond naar het allerlaatste verkiezingsdebat, waarbij u een hevige aanwakkering voelt van uw ergernis. Hierna kiest u best voor een goede nachtrust. Op zondagochtend begeeft u zich naar het stembureau. In het stemhokje stemt u driemaal op de kandidaten van uw voorkeur. U zal geneigd zijn uw buikgevoel te volgen. Voor een maximaal therapeutisch effect is een rationele keuze echter aanbevolen.Zodra u uw bolletjes ingekleurd hebt, zal u een daling van de temperatuur voelen. De verkiezingskoorts zal opnieuw plaats maken voor de onverschilligheid van de legislatuur - u bent genezen.