Hack4Health is een zogenaamde 'hackathon' voor de zorgsector en vond plaats van 22 tot 23 oktober in Thor Central Genk. Het is een initiatief van POM Limburg en BlueHealth Innovation Center met de steun van UHasselt, medEmotion, UCB, Wit-Gele Kruis Limburg en Stad Genk.

Het team 'MedAid' schoot met zijn oplossing 'Sqeasy' de oppergaai af. Daarmee ging het team in op de uitdaging van het Wit-Gele Kruis Limburg, dat teams uitdaagde om een oplossing te bedenken die thuiszorg moet vergemakkelijken.

"Met Sqeasy hebben we een oogdruppelaar ontwikkeld die handig en gemakkelijk is in gebruik. Wit-Gele Kruis Limburg zocht naar een geschikte manier om patiënten zelfstandig oogdruppels te laten toedienen zodat hun verpleegkundigen meer tijd hebben voor andere zorgtaken", zegt Carolien Broux, studente toegepaste informatica aan Hogeschool PXL.

Deze editie van Hack4Health trok veel studenten aan. 60% van de deelnemers was student.

De publieksprijs ging naar Blink, dat een intelligente 3D-bril ontwierp voor het toedienen van oogdruppels.

Hack4Health is een zogenaamde 'hackathon' voor de zorgsector en vond plaats van 22 tot 23 oktober in Thor Central Genk. Het is een initiatief van POM Limburg en BlueHealth Innovation Center met de steun van UHasselt, medEmotion, UCB, Wit-Gele Kruis Limburg en Stad Genk. Het team 'MedAid' schoot met zijn oplossing 'Sqeasy' de oppergaai af. Daarmee ging het team in op de uitdaging van het Wit-Gele Kruis Limburg, dat teams uitdaagde om een oplossing te bedenken die thuiszorg moet vergemakkelijken. "Met Sqeasy hebben we een oogdruppelaar ontwikkeld die handig en gemakkelijk is in gebruik. Wit-Gele Kruis Limburg zocht naar een geschikte manier om patiënten zelfstandig oogdruppels te laten toedienen zodat hun verpleegkundigen meer tijd hebben voor andere zorgtaken", zegt Carolien Broux, studente toegepaste informatica aan Hogeschool PXL.Deze editie van Hack4Health trok veel studenten aan. 60% van de deelnemers was student.De publieksprijs ging naar Blink, dat een intelligente 3D-bril ontwierp voor het toedienen van oogdruppels.