Een 40-tal deelnemers kwamen aan de start in Waarschoot voor een wedstrijd van 16 ronden, samen 57 kilometer. De wedstrijd had de sfeer van de betere kermiskoers met een echte speaker die de tussenstanden door de luidsprekers liet schallen, schlagers van Eddy Wally tot Elvis Presley, een tapkraan in het café Kwadenbos, een bloemenmeisje en een oud-wielrenner om de start te geven, in casu ex-Girowinnaar Johan De Muynck. Sommige (mannelijke) renners hadden speciaal voor de gelegenheid de benen geschoren, anderen dan weer niet.

Beslissing in de spurt...

Aan de start kwamen medici en paramedici (tandartsen, kinesisten, verpleegkundigen, apothekers). Koen Van Geyt, aso gastro-enterologie aan het UZ Gent, was gebrand op een goede prestatie na het debacle van de dag voordien in de Cyclosportive Vélomédiane Claudy Criquielion waar hij 'de goede trein miste' en halfweg opgaf. Maar er waren gevaarlijke kapers op de kust. Halfweg koers leek Van Geyt alweer de trein te missen toen aso cardiologie Tom Carmeliet uit Serskamp en tandarts Jari Verstraeten (Gentbrugge) het hazenpad kozen. Geen nood, Van Geyt reed het gat dicht en vond aansluiting bij de twee vluchters. Dokter Mattias Veys (Gentbrugge) probeerde nog aan te sluiten, maar moest na enkele ronden gas terugnemen.

In de voorlaatste ronde demarreerden Van Geyt en Carmeliet om beurten om Verstraeten af te matten. Deze laatste, ex-profrenner, werd het spelletje beu en ging zelf aan de haal om met kleine voorsprong te zegevieren. Van Geyt won met millimeters verschil de spurt voor de tweede plaats en werd als eerste arts meteen Belgisch kampioen. Spurt is een groot woord: de twee collega's reden hand in hand over de streep.

Spanning bij de dames

Spanning ook bij de dames waar ze met zijn drieën onder elkaar moesten uitmaken wie Belgisch kampioen bij de artsen zou worden. In de laatste meters gooide oogarts Kathleen Leroux in een koninginnensprint haar voorwiel voor dat van Nele Dieleman (Gent) en Charlotte Vanderfaillie (Veltem-Beisem). Huisarts/sportarts Kris Vander Mieren werd eerste in de categorie (41-50), ook al na een spurt. Karel Willems ten slotte was de beste bij de 50-plussers.

De meeste aanmoedigingen waren er voor dokter Michel Herssens uit Puurs die zijn supporters had meegebracht. De dapperste was de Brusselse cardioloog Jean-Baptiste Le Poulain de Waroux die achter het peloton een eenzame en moedige strijd leverde tegen zichzelf.

Al bij al een geslaagd evenement. Na enkele jaren afwezigheid heeft het Belgisch kampioenschap voor medici zijn terugkeer op de kalender met glans doorstaan.

Een 40-tal deelnemers kwamen aan de start in Waarschoot voor een wedstrijd van 16 ronden, samen 57 kilometer. De wedstrijd had de sfeer van de betere kermiskoers met een echte speaker die de tussenstanden door de luidsprekers liet schallen, schlagers van Eddy Wally tot Elvis Presley, een tapkraan in het café Kwadenbos, een bloemenmeisje en een oud-wielrenner om de start te geven, in casu ex-Girowinnaar Johan De Muynck. Sommige (mannelijke) renners hadden speciaal voor de gelegenheid de benen geschoren, anderen dan weer niet.Beslissing in de spurt...Aan de start kwamen medici en paramedici (tandartsen, kinesisten, verpleegkundigen, apothekers). Koen Van Geyt, aso gastro-enterologie aan het UZ Gent, was gebrand op een goede prestatie na het debacle van de dag voordien in de Cyclosportive Vélomédiane Claudy Criquielion waar hij 'de goede trein miste' en halfweg opgaf. Maar er waren gevaarlijke kapers op de kust. Halfweg koers leek Van Geyt alweer de trein te missen toen aso cardiologie Tom Carmeliet uit Serskamp en tandarts Jari Verstraeten (Gentbrugge) het hazenpad kozen. Geen nood, Van Geyt reed het gat dicht en vond aansluiting bij de twee vluchters. Dokter Mattias Veys (Gentbrugge) probeerde nog aan te sluiten, maar moest na enkele ronden gas terugnemen.In de voorlaatste ronde demarreerden Van Geyt en Carmeliet om beurten om Verstraeten af te matten. Deze laatste, ex-profrenner, werd het spelletje beu en ging zelf aan de haal om met kleine voorsprong te zegevieren. Van Geyt won met millimeters verschil de spurt voor de tweede plaats en werd als eerste arts meteen Belgisch kampioen. Spurt is een groot woord: de twee collega's reden hand in hand over de streep.Spanning bij de damesSpanning ook bij de dames waar ze met zijn drieën onder elkaar moesten uitmaken wie Belgisch kampioen bij de artsen zou worden. In de laatste meters gooide oogarts Kathleen Leroux in een koninginnensprint haar voorwiel voor dat van Nele Dieleman (Gent) en Charlotte Vanderfaillie (Veltem-Beisem). Huisarts/sportarts Kris Vander Mieren werd eerste in de categorie (41-50), ook al na een spurt. Karel Willems ten slotte was de beste bij de 50-plussers.De meeste aanmoedigingen waren er voor dokter Michel Herssens uit Puurs die zijn supporters had meegebracht. De dapperste was de Brusselse cardioloog Jean-Baptiste Le Poulain de Waroux die achter het peloton een eenzame en moedige strijd leverde tegen zichzelf.Al bij al een geslaagd evenement. Na enkele jaren afwezigheid heeft het Belgisch kampioenschap voor medici zijn terugkeer op de kalender met glans doorstaan.