De maatregel maakt deel uit van het preventieplan dat de Franse overheid deze week aankondigde, zo meldt Le Quotidien du Médecin op zijn website. Vanaf 2019 mogen de officina-apothekers patiënten inenten tegen griep, volgens dezelfde voorwaarden die al van toepassing waren bij proefprojecten die in twee regio's al meer dan een jaar lopen.

De vaccinatie zal beperkt blijven tot patiënten voor wie het vaccin aangeraden is (65-plussers met name). Zwangere vrouwen en mensen die zich voor het eerst laten inenten zijn uitgesloten.

De overheid hoopt op deze manier de vaccinatiedekking te vergroten, en tijd vrij te maken voor de huisartsen.

De artsensyndicaten vragen evenwel dat zij de spil blijven als het op vaccinatie aankomt. Ze vrezen ook een 'anarchistische' terugkoppeling van informatie vanwege de apothekers.

De maatregel maakt deel uit van het preventieplan dat de Franse overheid deze week aankondigde, zo meldt Le Quotidien du Médecin op zijn website. Vanaf 2019 mogen de officina-apothekers patiënten inenten tegen griep, volgens dezelfde voorwaarden die al van toepassing waren bij proefprojecten die in twee regio's al meer dan een jaar lopen.De vaccinatie zal beperkt blijven tot patiënten voor wie het vaccin aangeraden is (65-plussers met name). Zwangere vrouwen en mensen die zich voor het eerst laten inenten zijn uitgesloten. De overheid hoopt op deze manier de vaccinatiedekking te vergroten, en tijd vrij te maken voor de huisartsen. De artsensyndicaten vragen evenwel dat zij de spil blijven als het op vaccinatie aankomt. Ze vrezen ook een 'anarchistische' terugkoppeling van informatie vanwege de apothekers.