Dat is hetzelfde globaal nettorendement als het pensioenfonds voor 2021 uitkeerde. Amonis klopt zich op de borst dat "2022 de coherentie van de strategie van Amonis bevestigt".

Zoals voor elk spaarsysteem is inflatie een grote zo niet de grootste uitdaging. "De rendementen die Amonis de afgelopen 10 jaar heeft behaald, overtreffen de inflatie over dezelfde periode", schrijft het pensioenfonds in een persbericht.

Zowel voor het rust- als het overlevingspensioen worden de rentes verhoogd met 6,50%. Dat moet de koopkracht van de gepensioneerde leden beschermen.

De leden van Amonis

Dit jaar traden een kleine 900 nieuwe leden toe tot Amonis. Met iets meer dan 27.300 leden blijft de ledenportefeuille stabiel, laat Amonis weten.

Meer dan 500 van deze nieuwe leden zijn afgestudeerd in 2022. Apothekers vertegenwoordigen 12,5% van deze pas afgestudeerde leden.

Artsen en kinesitherapeuten, die in het verleden het best vertegenwoordigd waren onder de leden, maken nog steeds 82% van het totale ledenaantal uit.

Dat is hetzelfde globaal nettorendement als het pensioenfonds voor 2021 uitkeerde. Amonis klopt zich op de borst dat "2022 de coherentie van de strategie van Amonis bevestigt".Zoals voor elk spaarsysteem is inflatie een grote zo niet de grootste uitdaging. "De rendementen die Amonis de afgelopen 10 jaar heeft behaald, overtreffen de inflatie over dezelfde periode", schrijft het pensioenfonds in een persbericht.Zowel voor het rust- als het overlevingspensioen worden de rentes verhoogd met 6,50%. Dat moet de koopkracht van de gepensioneerde leden beschermen.