Prof. Jean-François Baurain : "Ik ben optimistisch en overtuigd dat we op termijn patiënten met gevorderd melanoom kunnen genezen"

23/06/16 om 14:26 - Bijgewerkt om 17:43

Het tweede deel van het interview met prof. Baurain analyseert de CheckMate-069-studie, een vergelijking van de associatie van twee immunotherapieën - ipilimumab, een anti-CTLA4, en nivolumab, een PD-1-inhibitor - ten opzichte van een monotherapie met ipilimumab, bij patiënten met niet eerder behandeld gevorderd melanoom... De kanker was gemetastaseerd of niet-reseceerbaar (stadium III of IV) en ging gepaard met een slechte prognose. De resultaten tonen een verhoogde objectieve response rate (ORR) en een verbeterde progressievrije overleving (PFS) in de groep die de associatie ipilimumab/ nivolumab kreeg, in vergelijking met enkel ipilimumab. In de eerste groep was er ook een verhoogd percentage bijwerkingen. "Deze nevenwerkingen lijken niet te interfereren met de indrukwekkende doeltreffendheid van de behandeling", benadrukt prof. Baurain, die met ongeduld uitkijkt naar de resultaten voor de globale overleving.

Prof. Jean-François Baurain : "Ik ben optimistisch en overtuigd dat we op termijn patiënten met gevorderd melanoom kunnen genezen"

© BON

Verder lezen?

Registreer u om toegang te krijgen tot de inhoud van deze website.* Lees bovendien elke maand 4 gratis artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd * Artsenkrant, Belgian Oncology News, ak update Specialist zijn medische vakbladen. De Belgische wetgeving zegt dat alleen artsen en zorgverleners met een Rizivnummer deze mogen raadplegen. Dat geldt ook voor deze sites.
of

Artsenkrant-clubleden hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen

Ik wil lid worden Ik ben al lid