Het is een misvatting dat LEIF zich alleen bezig houdt met euthanasie", zet bezieler prof. Wim Distelmans eerst de puntjes op de i. "LEIF organiseert dan wel de opleiding van de LEIF-artsen, de LEIF-nurses en andere zorgverleners. Met LEIF willen we zorgverleners, patiënten en hun familie ook informeren en advies geven over een brede waaier van onderwerpen rond het levenseinde, waaronder ook de mogelijkheden van palliatieve zorg."

Het zijn al deze thema's die centraal zullen staan tijdens de studiereis die W.E.M.M.E.L. en de Leerstoel Waardig Levenseinde van 12 tot 14/15 april organiseren. Die gaat richting Nederland, eerst naar Utrecht om te eindigen in Amsterdam.

"Vorig jaar werd tijdens een symposium in Utrecht het 20-jarig bestaan herdacht van de SCEN-artsen (Steun en Consultatie Euthanasie Nederland, nvdr)", vertelt Wim Distelmans. "Het is interessant om de gelijkenissen en verschillen tussen de werking van LEIF en het gelijkaardig SCEN-systeem na te gaan en van gedachten te wisselen."

Op het programma staan verder kennismakingen met de Levenseindekliniek, te vergelijken met ULteam (Uitklaring Levenseindevragen) in Wemmel, en de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE).

Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor sociale contacten en culturele bezoeken.

Het volledige programma vindt u hier.

Praktisch

Het basisprogramma loopt van 12 tot en met 14 april en kost 685 euro p.p. in een DBL-kamer (supplement eenpersoonskamer 175 euro). Een verlenging met terugkeer op 15 april kost p.p. in een DBL-kamer 185euro (supplement eenpersoonskamer 95 euro).

Voor andere praktische informatie, raadpleeg de brochure.

Artsenkrant verloot (*) één reis/deelname. Om kans te maken, schrijf u in bij Inge De Hertogh (info@wemmel.center), mét vermelding van uw AK Club-nummer. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gebracht.

(*) Artsen met AK Club-nummer die reeds ingeschreven zijn, komen uiteraard ook in aanmerking.

Het is een misvatting dat LEIF zich alleen bezig houdt met euthanasie", zet bezieler prof. Wim Distelmans eerst de puntjes op de i. "LEIF organiseert dan wel de opleiding van de LEIF-artsen, de LEIF-nurses en andere zorgverleners. Met LEIF willen we zorgverleners, patiënten en hun familie ook informeren en advies geven over een brede waaier van onderwerpen rond het levenseinde, waaronder ook de mogelijkheden van palliatieve zorg."Het zijn al deze thema's die centraal zullen staan tijdens de studiereis die W.E.M.M.E.L. en de Leerstoel Waardig Levenseinde van 12 tot 14/15 april organiseren. Die gaat richting Nederland, eerst naar Utrecht om te eindigen in Amsterdam."Vorig jaar werd tijdens een symposium in Utrecht het 20-jarig bestaan herdacht van de SCEN-artsen (Steun en Consultatie Euthanasie Nederland, nvdr)", vertelt Wim Distelmans. "Het is interessant om de gelijkenissen en verschillen tussen de werking van LEIF en het gelijkaardig SCEN-systeem na te gaan en van gedachten te wisselen." Op het programma staan verder kennismakingen met de Levenseindekliniek, te vergelijken met ULteam (Uitklaring Levenseindevragen) in Wemmel, en de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor sociale contacten en culturele bezoeken.Het volledige programma vindt u hier.