De aftredende voorzitter kondigt aan dat hij de functies zal bekleden waarvoor hij bij KB is aangesteld, in afwachting van de wijziging van de decreten, en dat hij de dossiers waarvoor hij verantwoordelijk is, zal afwerken. "Ik neem niets meer aan. Ik ben in lopende zaken." De raad van bestuur van Bvas komt woensdag bijeen om zijn opvolger te benoemen.

Boegbeeld

Het was geen gemakkelijk beslissing, geeft Philippe Devos toe. "We moeten binnenkort onderhandelen over de begroting, dan de syndicale verkiezingen voorbereiden... Ik kon niet een jaar wachten om ontslag te nemen. Dat zou te laat zijn geweest." Devos is tot mei 2022 verkozen. Daarna neemt een Nederlandstalige het roer over.

Dr. Devos was door de raad van bestuur tijdens de algemene vergadering van mei 2019 verkozen tot voorzitter van Bvas. De anesthesist heeft zijn tanden stukgebeten op de gezondheidscrisis om de stem van de artsen en zijn syndicaat te laten horen. "In die tijd werd ik gevraagd om het boegbeeld te zijn voor Bvas. We wisten niet dat er een pandemie zou uitbreken... en dat we maandenlang op vele fronten zouden staan."

Vrije tijd

Philippe Devos is ook voorzitter van de Medische Raad van het Luikse Montlégia-ziekenhuis, een mandaat dat eveneens veel van zijn energie vergt. "Dat is moeilijk te rijmen met het voorzitterschap van Bvas. Ik heb een vrouw en twee kinderen. Het is te veel voor een man alleen om aan te kunnen. En de overheidsfinanciering van de artsensyndicaten is van dien aard dat het moeilijk is om voltijds medewerkers te hebben, zoals in een kabinet. Wij proberen positief deel te nemen aan een reeks dossiers, maar de financiële middelen volgen niet. De inzet van de leden en vertegenwoordigers van Bvas gebeurt in hun vrije tijd. Voor een 40-jarige zoals ik komt dat nog bovenop een gezinsleven en andere verplichtingen."

De aftredende voorzitter kondigt aan dat hij de functies zal bekleden waarvoor hij bij KB is aangesteld, in afwachting van de wijziging van de decreten, en dat hij de dossiers waarvoor hij verantwoordelijk is, zal afwerken. "Ik neem niets meer aan. Ik ben in lopende zaken." De raad van bestuur van Bvas komt woensdag bijeen om zijn opvolger te benoemen. BoegbeeldHet was geen gemakkelijk beslissing, geeft Philippe Devos toe. "We moeten binnenkort onderhandelen over de begroting, dan de syndicale verkiezingen voorbereiden... Ik kon niet een jaar wachten om ontslag te nemen. Dat zou te laat zijn geweest." Devos is tot mei 2022 verkozen. Daarna neemt een Nederlandstalige het roer over. Dr. Devos was door de raad van bestuur tijdens de algemene vergadering van mei 2019 verkozen tot voorzitter van Bvas. De anesthesist heeft zijn tanden stukgebeten op de gezondheidscrisis om de stem van de artsen en zijn syndicaat te laten horen. "In die tijd werd ik gevraagd om het boegbeeld te zijn voor Bvas. We wisten niet dat er een pandemie zou uitbreken... en dat we maandenlang op vele fronten zouden staan." Vrije tijdPhilippe Devos is ook voorzitter van de Medische Raad van het Luikse Montlégia-ziekenhuis, een mandaat dat eveneens veel van zijn energie vergt. "Dat is moeilijk te rijmen met het voorzitterschap van Bvas. Ik heb een vrouw en twee kinderen. Het is te veel voor een man alleen om aan te kunnen. En de overheidsfinanciering van de artsensyndicaten is van dien aard dat het moeilijk is om voltijds medewerkers te hebben, zoals in een kabinet. Wij proberen positief deel te nemen aan een reeks dossiers, maar de financiële middelen volgen niet. De inzet van de leden en vertegenwoordigers van Bvas gebeurt in hun vrije tijd. Voor een 40-jarige zoals ik komt dat nog bovenop een gezinsleven en andere verplichtingen."