Wat moet u weten als beginnend arts?

© © lev dolgachov

Geneeskundecurricula: een vergelijking

Geneeskundecurricula: een vergelijking

KU Leuven, UGent, VUB, UA, UHasselt of Kulak. Zoveel verschillende mogelijkheden om geneeskunde te studeren, die alle leiden tot eenzelfde diploma. Maar in hoeverre zijn de curricula van deze faculteiten met elkaar te vergelijken? Het VGSO maakte de oefening.

Boekhouding:  goed begonnen is half gewonnen

Boekhouding: goed begonnen is half gewonnen

Als zelfstandig arts-specialist zult u een boekhouding moeten bijhouden. Voor de meeste artsen is dat onbekend terrein. Hoe gaat u te werk?

Starter, zorg voor je sociale zekerheid

Starter, zorg voor je sociale zekerheid

Pensioen, uitkeringen in geval van moederschapsrust of arbeidsongeschiktheid ... Als zelfstandig arts moet je zelf zorgen voor je sociale zekerheid. Wat moet je als startend specialist allemaal in orde brengen?

Een financieel fundament  voor de toekomst

Een financieel fundament voor de toekomst

"Ik geef regelmatig uiteenzettingen voor startende artsen. Als ik ze dan vertel dat hun brutopensioen gemiddeld zowat 850 euro zal bedragen, wordt het muisstil in de zaal, zegt Steve Wagemans (Bank Van Breda). "Maar zo is het iedereen meteen duidelijk dat ze, als ze na hun loopbaan hun levensstandaard willen aanhouden, nu daarvoor de basis moeten leggen."

Het abc van praktijkbeheer

Het abc van praktijkbeheer

September. Voor sommigen haio's begint een nieuw academiejaar, anderen slaan de deuren van de universiteit definitief achter zich toe en stappen in de praktijk. Of u dat nu alleen doet of samen met collega-huisartsen, een goed praktijkmanagement is een absolute must. Maar wat houdt dat allemaal in, en vooral: hoe begint u eraan?

IT en uw praktijk: doe het meteen goed!

IT en uw praktijk: doe het meteen goed!

Startende artsen nemen maar beter de tijd om te bedenken hoe ze de informatisering van hun praktijk gaan aanpakken. Achteraf wijzigingen doorvoeren is een stuk lastiger, zegt huisarts en IT-specialist Arnout Van Den Kieboom.