Gastro-enteroloog Luc Colemont voert al jaren strijd tegen colorectale kanker, vooral via informatie van artsen en patiënten. Hij is niet aan zijn eerste boek toe. Maar er was nog plaats voor een vervolg, onder de titel 'Helden met darmkanker'. Het is een boek vol getuigenissen van bekende en minder bekende Vlamingen die hun persoonlijke en confronterende verhalen brengen.

"Het boek is mijns inziens ideaal voor de eerste én tweede lijn", zegt dr. Colemont. "Niet alleen voor mijn 8 'lesjes' die erin staan, maar ook voor de straffe verhalen. Verhalen die hadden kunnen vermeden worden als nog meer mensen zich zouden laten testen."

De betrokkenheid van de huisarts is dubbel. Luc Colemont: "De huisarts speelt een cruciale rol via het bevolkingsonderzoek. Maar niet alleen dat. Darmkanker kent geen genade, ook 1 op de 20 huisartsen zal erdoor getroffen worden."

Het blijft knokken. De deelname aan het bevolkingsonderzoek is voor het eerst sinds vijf jaar gedaald. Geen goede zaak.

'Helden met darmkanker'. Luc Colemont, Piet den Boer. Willems Uitgevers. ISBN 9789492419316. 20,00 euro.

Gastro-enteroloog Luc Colemont voert al jaren strijd tegen colorectale kanker, vooral via informatie van artsen en patiënten. Hij is niet aan zijn eerste boek toe. Maar er was nog plaats voor een vervolg, onder de titel 'Helden met darmkanker'. Het is een boek vol getuigenissen van bekende en minder bekende Vlamingen die hun persoonlijke en confronterende verhalen brengen. "Het boek is mijns inziens ideaal voor de eerste én tweede lijn", zegt dr. Colemont. "Niet alleen voor mijn 8 'lesjes' die erin staan, maar ook voor de straffe verhalen. Verhalen die hadden kunnen vermeden worden als nog meer mensen zich zouden laten testen."De betrokkenheid van de huisarts is dubbel. Luc Colemont: "De huisarts speelt een cruciale rol via het bevolkingsonderzoek. Maar niet alleen dat. Darmkanker kent geen genade, ook 1 op de 20 huisartsen zal erdoor getroffen worden."Het blijft knokken. De deelname aan het bevolkingsonderzoek is voor het eerst sinds vijf jaar gedaald. Geen goede zaak.'Helden met darmkanker'. Luc Colemont, Piet den Boer. Willems Uitgevers. ISBN 9789492419316. 20,00 euro.