Het is vrijwillig brandweerman Stefan Firens uit Bassevelde die via de Orde bij Artsenkrant kwam aankloppen. Samen met zijn kompanen Luc, Saskia, Tida en Ronny zamelt hij medisch materiaal in dat hier niet meer gebruikt wordt. "In de eerste plaats hebben we nood aan microscopen voor het labo van ons hospitaal", zegt Stefan. "Nu moet er drie uur gereden worden met een staal om het te laten onderzoeken."

SerekundaGambia verscheepte al diverse containers met hulpgoederen naar Gambia, het kleinste en een van de armste landen van Afrika. "Kleinschalige, maar directe hulp is ons motto. Dat is mogelijk en het maakt ook het verschil voor mensen in armoede en nood."

"We richten ons op verschillende projecten zoals de materniteit in Serekunda, de brandweer van Kotu, het hospitaal van Bulock en natuurlijk ook de lokale bevolking", vervolgt Firens. "Sinds jaar en dag kampen de hospitalen met een tekort aan medisch materiaal waardoor complicaties bij bevallingen veelal fatale gevolgen hebben voor kind en/of moeder. Ons doel is om de materniteiten te bevoorraden met kinderbedjes en couveuses evenals essentieel klein medisch materiaal zoals steriele sets, hechtingsmateriaal, verbanden, watten, sterilisator, materialen voor bloedtransfusies, levensnoodzakelijke medicatie, ontsmettingsproducten,..."

Wie materiaal ter beschikking heeft of meer informatie wenst, kan contact opnemen via stefan.firens@gmail.com. De organisatie heeft ook een facebookpagina: www.facebook.com/SerekundaGambia/

Het is vrijwillig brandweerman Stefan Firens uit Bassevelde die via de Orde bij Artsenkrant kwam aankloppen. Samen met zijn kompanen Luc, Saskia, Tida en Ronny zamelt hij medisch materiaal in dat hier niet meer gebruikt wordt. "In de eerste plaats hebben we nood aan microscopen voor het labo van ons hospitaal", zegt Stefan. "Nu moet er drie uur gereden worden met een staal om het te laten onderzoeken."SerekundaGambia verscheepte al diverse containers met hulpgoederen naar Gambia, het kleinste en een van de armste landen van Afrika. "Kleinschalige, maar directe hulp is ons motto. Dat is mogelijk en het maakt ook het verschil voor mensen in armoede en nood.""We richten ons op verschillende projecten zoals de materniteit in Serekunda, de brandweer van Kotu, het hospitaal van Bulock en natuurlijk ook de lokale bevolking", vervolgt Firens. "Sinds jaar en dag kampen de hospitalen met een tekort aan medisch materiaal waardoor complicaties bij bevallingen veelal fatale gevolgen hebben voor kind en/of moeder. Ons doel is om de materniteiten te bevoorraden met kinderbedjes en couveuses evenals essentieel klein medisch materiaal zoals steriele sets, hechtingsmateriaal, verbanden, watten, sterilisator, materialen voor bloedtransfusies, levensnoodzakelijke medicatie, ontsmettingsproducten,..."Wie materiaal ter beschikking heeft of meer informatie wenst, kan contact opnemen via stefan.firens@gmail.com. De organisatie heeft ook een facebookpagina: www.facebook.com/SerekundaGambia/