Het Luikse Centre Hospitalier Bois de l'Abbaye, het hospitaal Vivalia uit Marche-en- Famenne en het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse Ninove, zetten bijvoorbeeld virtual reality in om ongemak, angst en pijn te verminderen. Door middel van een virtual reality bril belandt de patiënt in een virtuele wereld die zijn of haar bewustzijnstoestand wijzigt. Klinische studies hebben al het nut van digitale sedatie aangetoond.

Het GZA Ziekenhuis in Antwerpen focust dan weer op de beleving van intimiteit en seksualiteit bij vrouwen die radiotherapie hebben ondergaan in het bekkengebied. Om de bijwerkingen - zoals vaginale verkleving en vernauwing - te beperken, zijn er bij de nabehandeling hulpmiddelen beschikbaar die om culturele en financiële redenen voor bepaalde vrouwen niet toegankelijk zijn. Het project biedt gratis behandelingstherapieën aan.

Ten slotte stelt de BorstkankerMAN vzw een toneelstuk voor om de gevoelige kwestie van borstkanker bij mannen aan te kaarten bij het grote publiek. Mannen zijn er zich immers nog veel te weinig van bewust dat ook zij getroffen kunnen worden. Met een mix van ernst, humor en muziek vertellen mensen die aan de ziekte lijden hun verhaal.

Het Luikse Centre Hospitalier Bois de l'Abbaye, het hospitaal Vivalia uit Marche-en- Famenne en het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse Ninove, zetten bijvoorbeeld virtual reality in om ongemak, angst en pijn te verminderen. Door middel van een virtual reality bril belandt de patiënt in een virtuele wereld die zijn of haar bewustzijnstoestand wijzigt. Klinische studies hebben al het nut van digitale sedatie aangetoond.Het GZA Ziekenhuis in Antwerpen focust dan weer op de beleving van intimiteit en seksualiteit bij vrouwen die radiotherapie hebben ondergaan in het bekkengebied. Om de bijwerkingen - zoals vaginale verkleving en vernauwing - te beperken, zijn er bij de nabehandeling hulpmiddelen beschikbaar die om culturele en financiële redenen voor bepaalde vrouwen niet toegankelijk zijn. Het project biedt gratis behandelingstherapieën aan.Ten slotte stelt de BorstkankerMAN vzw een toneelstuk voor om de gevoelige kwestie van borstkanker bij mannen aan te kaarten bij het grote publiek. Mannen zijn er zich immers nog veel te weinig van bewust dat ook zij getroffen kunnen worden. Met een mix van ernst, humor en muziek vertellen mensen die aan de ziekte lijden hun verhaal.