Dat bewees o.a. het CAPRI-onderzoek[1]. Orale kankertherapie gaat immers vaak gepaard met onaangename bijwerkingen of neveneffecten met een directe impact op de levenskwaliteit van de patiënten. Daardoor zijn deze soms geneigd hun behandeling te verminderen of te onderbreken.

Bij patiënten die opgevolgd worden met dat telemonitoringprogramma stelde men een vermindering vast van 9,6% van de toxiciteit van kankerbestrijdende middelen en van 1,62 ziekenhuisdagen per patiënt per jaar.

Concreet vult de patiënt elke week via de app op zijn smartphone of op het internet de bijwerkingen in, terwijl de zorgteams via hun monitoring-interface toegang krijgen tot de ingevulde vragenlijst en de eerdere evaluaties. Zo kunnen zij de evolutie van de symptomen volgen en worden ze meteen gealarmeerd als deze zorgwekkend zijn. Dankzij deze opvolging kan vroeger worden ingegrepen op bijwerkingen, zonder te wachten op de volgende medische consultatie.

De gegevens die via Resilience worden verzameld, worden ook opgenomen in de patiëntendossiers, zodat hierin rekening wordt gehouden met alle resultaten. Deze digitale oplossing biedt ook het voordeel dat het contact tussen de patiënt en het ziekenhuis voortdurend onderhouden blijft, wat een nauwere opvolging garandeert. Om die reden wordt deze tool momenteel enkel aangeboden aan de patiënten die starten met een behandeling via orale weg want die wordt immers zelfstandig uitgevoerd, zonder naar het ziekenhuis te moeten komen. Hierdoor verflauwt het contact tussen de patiënt en de zorgteams.

Met deze nieuwe techniek zet het Jules Bordet Instituut zijn missie verder om patiënten de recentste innovaties inzake behandeling aan te bieden, met het oog op een betere opvolging en een betere levenskwaliteit.

[1] https://www.gustaveroussy.fr/fr/asco-2020-le-dispositif-capri-prouve-son-efficacite-clinique-pour-le-tele-suivi-personnalise-des

Dat bewees o.a. het CAPRI-onderzoek[1]. Orale kankertherapie gaat immers vaak gepaard met onaangename bijwerkingen of neveneffecten met een directe impact op de levenskwaliteit van de patiënten. Daardoor zijn deze soms geneigd hun behandeling te verminderen of te onderbreken. Bij patiënten die opgevolgd worden met dat telemonitoringprogramma stelde men een vermindering vast van 9,6% van de toxiciteit van kankerbestrijdende middelen en van 1,62 ziekenhuisdagen per patiënt per jaar. Concreet vult de patiënt elke week via de app op zijn smartphone of op het internet de bijwerkingen in, terwijl de zorgteams via hun monitoring-interface toegang krijgen tot de ingevulde vragenlijst en de eerdere evaluaties. Zo kunnen zij de evolutie van de symptomen volgen en worden ze meteen gealarmeerd als deze zorgwekkend zijn. Dankzij deze opvolging kan vroeger worden ingegrepen op bijwerkingen, zonder te wachten op de volgende medische consultatie. De gegevens die via Resilience worden verzameld, worden ook opgenomen in de patiëntendossiers, zodat hierin rekening wordt gehouden met alle resultaten. Deze digitale oplossing biedt ook het voordeel dat het contact tussen de patiënt en het ziekenhuis voortdurend onderhouden blijft, wat een nauwere opvolging garandeert. Om die reden wordt deze tool momenteel enkel aangeboden aan de patiënten die starten met een behandeling via orale weg want die wordt immers zelfstandig uitgevoerd, zonder naar het ziekenhuis te moeten komen. Hierdoor verflauwt het contact tussen de patiënt en de zorgteams. Met deze nieuwe techniek zet het Jules Bordet Instituut zijn missie verder om patiënten de recentste innovaties inzake behandeling aan te bieden, met het oog op een betere opvolging en een betere levenskwaliteit. [1] https://www.gustaveroussy.fr/fr/asco-2020-le-dispositif-capri-prouve-son-efficacite-clinique-pour-le-tele-suivi-personnalise-des