De therapeutisch geïnduceerde HEVs zorgden niet alleen voor een betere infiltratie van lymfocyten in de tumorvasculatuur, maar ook voor de vorming van niches die de immuuncellen konden verspreiden. Bergers denkt zo de' achilleshiel' van de tumor te hebben ontdekt: het ene plekje in de tumorvasculatuur dat we kunnen uitbuiten om kankercellen aan te vallen.

De ontdekking is een grote stap vooruit om de respons op immunotherapie te verhogen bij patiënten die tot nu toe niet goed reageerden op ICB (immune checkpoint blockade) -behandelingen en biedt nieuwe perspectieven in zowel immunotherapieën die op Immune Checkpoint Blockers rekenen als in andere immuunmodulerende behandelingen.

De therapeutisch geïnduceerde HEVs zorgden niet alleen voor een betere infiltratie van lymfocyten in de tumorvasculatuur, maar ook voor de vorming van niches die de immuuncellen konden verspreiden. Bergers denkt zo de' achilleshiel' van de tumor te hebben ontdekt: het ene plekje in de tumorvasculatuur dat we kunnen uitbuiten om kankercellen aan te vallen.De ontdekking is een grote stap vooruit om de respons op immunotherapie te verhogen bij patiënten die tot nu toe niet goed reageerden op ICB (immune checkpoint blockade) -behandelingen en biedt nieuwe perspectieven in zowel immunotherapieën die op Immune Checkpoint Blockers rekenen als in andere immuunmodulerende behandelingen.