Een kankerdiagnose gooit het leven van de patiënt helemaal om. Behalve de emotionele schok is er ook veel nieuwe informatie met onder andere een strakke agenda van onderzoeken, eventuele operaties, medicijnen, revalidatie, ... Stichting tegen Kanker wil met 'Mijn Gids' mensen met kanker doorheen het hele zorgtraject ondersteunen en versterken. Zo krijgen ze meer inzicht in de verschillende stappen van hun traject en zijn ze beter voorbereid. Afspraken goed kunnen opvolgen bijvoorbeeld, vragen voorbereiden, informatie over de bijwerkingen en/of symptomen bij de hand hebben, handvaten aangereikt krijgen om met emoties om te gaan en om vragen en bekommernissen te verwoorden,... zijn allemaal zaken die de patiënt helpen om angsten en onzekerheid te kanaliseren en proactief te zijn in het ziekteproces.

Mensen met kanker kunnen 'Mijn Gids' rechtstreeks aanvragen bij Kankerinfo, de gratis informatiedienst van Stichting tegen Kanker op 0800 15 801, of in sommige ziekenhuizen (de lijst van deelnemende ziekenhuizen is bij Kankerinfo te verkrijgen).

Een kankerdiagnose gooit het leven van de patiënt helemaal om. Behalve de emotionele schok is er ook veel nieuwe informatie met onder andere een strakke agenda van onderzoeken, eventuele operaties, medicijnen, revalidatie, ... Stichting tegen Kanker wil met 'Mijn Gids' mensen met kanker doorheen het hele zorgtraject ondersteunen en versterken. Zo krijgen ze meer inzicht in de verschillende stappen van hun traject en zijn ze beter voorbereid. Afspraken goed kunnen opvolgen bijvoorbeeld, vragen voorbereiden, informatie over de bijwerkingen en/of symptomen bij de hand hebben, handvaten aangereikt krijgen om met emoties om te gaan en om vragen en bekommernissen te verwoorden,... zijn allemaal zaken die de patiënt helpen om angsten en onzekerheid te kanaliseren en proactief te zijn in het ziekteproces. Mensen met kanker kunnen 'Mijn Gids' rechtstreeks aanvragen bij Kankerinfo, de gratis informatiedienst van Stichting tegen Kanker op 0800 15 801, of in sommige ziekenhuizen (de lijst van deelnemende ziekenhuizen is bij Kankerinfo te verkrijgen).