De h voor hematology weerspiegelt gewoon de werkelijkheid. We hebben in Belgian Oncology News immers ook altijd actuele informatie aangeboden over maligne bloedziekten naar aanleiding van congressen in België en het buitenland. Zo bevat het huidige nummer bijvoorbeeld een lang verslag van het recente jaarlijkse congres van de ASH ( American Society of Hematology), dat in San Diego heeft plaatsgevonden van 1 tot 4 december. De rubriek 'voor dummy's' zal vanaf volgend nummer ook gaan over hematologie.

Daar bovenop pakken we ook de lay-out aan, want die was niet meer veranderd sinds de publicatie van het eerste nummer van Belgian Oncology News in 2005, dus meer dan 13 jaar geleden. De vernieuwde lay-out zal het lezen van Belgian Oncology & Hematology News nog aangenamer en efficiënter maken, met name dankzij logo's, die verwijzen naar de verschillende rubrieken: congres, in de kijker, supportieve zorgen, ...

Dit jaar voorzien we ook een verslag van een bijkomend internationaal congres en niet een van de minste, het congres van de AACR (American Association of Cancer Research). We breiden ons onderzoeksspectrum in de oncologie en hematologie dus uit: van fundamentele wetenschap over preklinisch onderzoek naar de kliniek.

Vorig jaar hebben we vijf nieuwe medewerkers gerekruteerd die beslagen zijn in de medische journalistiek. Vijf competente en enthousiaste mensen, die bereid zijn om naar de verschillende nationale en internationale congressen te gaan en er met Belgische hematologen en oncologen te spreken over nieuwigheden en trends. Nu mijn taak is volbracht, draag ik mijn functie van hoofdredacteur over aan dr. Jean-Luc Schouveller en word ikzelf wetenschappelijk directeur.

We wensen alle oncologen en hematologen een aangenaam 2019 en veel leesgenot!

De h voor hematology weerspiegelt gewoon de werkelijkheid. We hebben in Belgian Oncology News immers ook altijd actuele informatie aangeboden over maligne bloedziekten naar aanleiding van congressen in België en het buitenland. Zo bevat het huidige nummer bijvoorbeeld een lang verslag van het recente jaarlijkse congres van de ASH ( American Society of Hematology), dat in San Diego heeft plaatsgevonden van 1 tot 4 december. De rubriek 'voor dummy's' zal vanaf volgend nummer ook gaan over hematologie.Daar bovenop pakken we ook de lay-out aan, want die was niet meer veranderd sinds de publicatie van het eerste nummer van Belgian Oncology News in 2005, dus meer dan 13 jaar geleden. De vernieuwde lay-out zal het lezen van Belgian Oncology & Hematology News nog aangenamer en efficiënter maken, met name dankzij logo's, die verwijzen naar de verschillende rubrieken: congres, in de kijker, supportieve zorgen, ...Dit jaar voorzien we ook een verslag van een bijkomend internationaal congres en niet een van de minste, het congres van de AACR (American Association of Cancer Research). We breiden ons onderzoeksspectrum in de oncologie en hematologie dus uit: van fundamentele wetenschap over preklinisch onderzoek naar de kliniek.Vorig jaar hebben we vijf nieuwe medewerkers gerekruteerd die beslagen zijn in de medische journalistiek. Vijf competente en enthousiaste mensen, die bereid zijn om naar de verschillende nationale en internationale congressen te gaan en er met Belgische hematologen en oncologen te spreken over nieuwigheden en trends. Nu mijn taak is volbracht, draag ik mijn functie van hoofdredacteur over aan dr. Jean-Luc Schouveller en word ikzelf wetenschappelijk directeur.We wensen alle oncologen en hematologen een aangenaam 2019 en veel leesgenot!