Een grootschalig onderzoek onder leiding van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen leert ons dat de boosterprik tegen covid-19 een groot positief effect heeft op de immuniteit van kankerpatiënten. Dat geldt voor alle soorten van kankers. Het maakt ook niet uit of de patiënt eerst vaccins kreeg van AstraZeneca of van Pfizer.

Zeldzame kankers vormen maar liefst 20 % van de nieuwe kankergevallen. Toch zijn er voor deze kankersoorten nauwelijks gerichte geneesmiddelen zodat patiënten weinig of geen behandelingsmogelijkheden hebben. Kom op tegen Kanker start daarom met een internationale samenwerking om onderzoek naar de behandeling van zeldzame kankers te stimuleren.

Pancreaskanker is wereldwijd een van de meest voorkomende en beduchte kankers. Helaas valt de diagnose meestal in een vergevorderd stadium, wat de behandeling compliceert en de overlevingskansen vermindert. Het Academisch Ziekenhuis Brussel (H.U.B) stelt daarom een Fast Track voor.

In samenwerking met Pain in Motion organiseerde de VUB recent een symposium over nieuwe opvattingen binnen borstkanker(p)revalidatie. Onder meer werd uitgeweid over de impact van een gezonde levensstijl, het nut van prevalidatie, en over de barrières die (p)revalidatie kunnen bemoeilijken.

New Congress Report

Kom alles te weten!

Hoofd- en halstumoren op ASCO 2022 - Het boeiend en evoluerend landschap van de hematologie - 12th European Post-Chicago Melanoma/Skin Cancer Meeting

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Supportieve zorgen maken een belangrijk deel uit van een goede oncologische zorg. We gaan regelmatig in op aspecten die de kankerzorg beter kunnen maken.

Partner content

De BOhN Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overhe­den de toegang tot het netwerk van BOhN. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.