In een muizenmodel met graspollenallergie ontdekten ze dat blootstelling aan allergenen zowel neurogenese in de hippocampus teweegbracht als een verlaagde microglia-activiteit. De bevindingen van de onderzoekers van de Paracelsus universiteit in het Oostenrijkse Salzburg werden gepubliceerd in Frontiers in Cellular Neuroscience.

Co-auteur Barbara Klein vindt het opvallend dat een allergische reactie de microglia-activiteit in de hippocampus onderdrukt. Uit eerder onderzoek was immers al gebleken dat een bacteriële infectie die activiteit net aanwakkert.

De onderzoekers denken dat de verlaagde microglia-activiteit door een allergische reactie mogelijk schadelijke gevolgen kan hebben, vooral als die activiteit langdurig onderdrukt wordt. Ze benadrukken dat verdere analyse van de impact van verschillende soorten inflammatie op het centraal zenuwstelsel aangewezen is.

Bron: MNT

In een muizenmodel met graspollenallergie ontdekten ze dat blootstelling aan allergenen zowel neurogenese in de hippocampus teweegbracht als een verlaagde microglia-activiteit. De bevindingen van de onderzoekers van de Paracelsus universiteit in het Oostenrijkse Salzburg werden gepubliceerd in Frontiers in Cellular Neuroscience.Co-auteur Barbara Klein vindt het opvallend dat een allergische reactie de microglia-activiteit in de hippocampus onderdrukt. Uit eerder onderzoek was immers al gebleken dat een bacteriële infectie die activiteit net aanwakkert.De onderzoekers denken dat de verlaagde microglia-activiteit door een allergische reactie mogelijk schadelijke gevolgen kan hebben, vooral als die activiteit langdurig onderdrukt wordt. Ze benadrukken dat verdere analyse van de impact van verschillende soorten inflammatie op het centraal zenuwstelsel aangewezen is.Bron: MNT