Tussen 23 en 29 januari 2017 hebben 648 personen per 100.000 inwoners een huisarts geraadpleegd voor een griepaal syndroom. De griep wordt als 'gemiddeld' beschouwd en trof de voorbije week alle leeftijdsgroepen.

Ook voor de andere acute luchtweginfecties (zoals sinusitis, faryngitis, bronchitis of oorontsteking) is het aantal raadplegingen van een huisarts toegenomen en dit voor alle leeftijdscategorieën.

Het WIV heeft vorige week 53 respiratoire stalen bij patiënten vanuit de peilpraktijken ontvangen, een netwerk van 130 huisartsen geografisch verspreid over heel België. Er waren in totaal 35 positieve stalen voor het griepvirus, met andere woorden 66% van alle geanalyseerde stalen.

De virologische analyses van het WIV tonen aan dat vooral het influenzavirus type A(H3N2)A in omloop is. Dit type is nauw verwant met de A(H3N2) vaccinstam aanwezig in de trivalente en de quadrivalente griepvaccins beschikbaar in België.

Het laatste wekelijkse bulletin kan u hier bekijken.

Tussen 23 en 29 januari 2017 hebben 648 personen per 100.000 inwoners een huisarts geraadpleegd voor een griepaal syndroom. De griep wordt als 'gemiddeld' beschouwd en trof de voorbije week alle leeftijdsgroepen.Ook voor de andere acute luchtweginfecties (zoals sinusitis, faryngitis, bronchitis of oorontsteking) is het aantal raadplegingen van een huisarts toegenomen en dit voor alle leeftijdscategorieën.Het WIV heeft vorige week 53 respiratoire stalen bij patiënten vanuit de peilpraktijken ontvangen, een netwerk van 130 huisartsen geografisch verspreid over heel België. Er waren in totaal 35 positieve stalen voor het griepvirus, met andere woorden 66% van alle geanalyseerde stalen.De virologische analyses van het WIV tonen aan dat vooral het influenzavirus type A(H3N2)A in omloop is. Dit type is nauw verwant met de A(H3N2) vaccinstam aanwezig in de trivalente en de quadrivalente griepvaccins beschikbaar in België.Het laatste wekelijkse bulletin kan u hier bekijken.