De eerste week van februari werd gekenmerkt door een nieuwe forse toename van de griepactiviteit in heel België. De intensiteit van de griepepidemie is reeds hoger dan de piek van vorig jaar (734) , maar blijft voorlopig nog binnen de gemiddelde waarden. De situatie in België is, met een vertraging van enkele weken, nu vergelijkbaar met deze van onze buurlanden. Ook voor de andere acute luchtweginfecties (zoals sinusitis, faryngitis, bronchitis of oorontsteking) is het aantal raadplegingen bij de huisarts toegenomen. Vooral jonge mensen zijn het slachtoffer van deze infecties.

Het WIV heeft vorige week 32 respiratoire stalen bij patiënten vanuit de peilpraktijken ontvangen, een netwerk van 130 huisartsen geografisch verspreid over heel België. Er waren in totaal 27 positieve stalen voor het griepvirus, met andere woorden 84% van alle geanalyseerde stalen.

De eerste week van februari werd gekenmerkt door een nieuwe forse toename van de griepactiviteit in heel België. De intensiteit van de griepepidemie is reeds hoger dan de piek van vorig jaar (734) , maar blijft voorlopig nog binnen de gemiddelde waarden. De situatie in België is, met een vertraging van enkele weken, nu vergelijkbaar met deze van onze buurlanden. Ook voor de andere acute luchtweginfecties (zoals sinusitis, faryngitis, bronchitis of oorontsteking) is het aantal raadplegingen bij de huisarts toegenomen. Vooral jonge mensen zijn het slachtoffer van deze infecties.Het WIV heeft vorige week 32 respiratoire stalen bij patiënten vanuit de peilpraktijken ontvangen, een netwerk van 130 huisartsen geografisch verspreid over heel België. Er waren in totaal 27 positieve stalen voor het griepvirus, met andere woorden 84% van alle geanalyseerde stalen.