Voorzittersduo van dienst is dit jaar prof. dr. Geert Mortier (directeur departement Medische Genetica UZA en pediater UZ Gent) en prof. dr. Roy Remmen (hoogleraar huisartsgeneeskunde UA).

"De kennis over het menselijk genoom is de laatste jaren sterk toegenomen. Het heeft ons geleerd dat vele ziekten een genetische basis hebben en dat geldt niet alleen voor zeldzame ziekten. Nieuwe technologieën hebben er tevens voor gezorgd dat we het genoom nu beter en sneller kunnen analyseren. Deze nieuwe inzichten hebben geleid tot een vooruitgang in verschillende medische disciplines. We staan aan de vooravond van een meer gepersonaliseerde geneeskunde", stellen de voorzitters.

De kennis over medische genetica bij alle zorgverleners bijspijkeren, is hun doelstelling met deze nieuwe editie van de Geneeskundige Dagen Antwerpen. "Anderhalve dag met 'state-of-the-art' lezingen en interactieve workshops en vrijdagavond een schitterende soirée in het Felix Pakhuis. We sluiten af met een boeiend debat over de ethische en maatschappelijke aspecten van de medische genetica, en dit gemodereerd door Guy Tegenbos."

Het programma en de inschrijvingsgegevens vindt u hier.

Voorzittersduo van dienst is dit jaar prof. dr. Geert Mortier (directeur departement Medische Genetica UZA en pediater UZ Gent) en prof. dr. Roy Remmen (hoogleraar huisartsgeneeskunde UA). "De kennis over het menselijk genoom is de laatste jaren sterk toegenomen. Het heeft ons geleerd dat vele ziekten een genetische basis hebben en dat geldt niet alleen voor zeldzame ziekten. Nieuwe technologieën hebben er tevens voor gezorgd dat we het genoom nu beter en sneller kunnen analyseren. Deze nieuwe inzichten hebben geleid tot een vooruitgang in verschillende medische disciplines. We staan aan de vooravond van een meer gepersonaliseerde geneeskunde", stellen de voorzitters.De kennis over medische genetica bij alle zorgverleners bijspijkeren, is hun doelstelling met deze nieuwe editie van de Geneeskundige Dagen Antwerpen. "Anderhalve dag met 'state-of-the-art' lezingen en interactieve workshops en vrijdagavond een schitterende soirée in het Felix Pakhuis. We sluiten af met een boeiend debat over de ethische en maatschappelijke aspecten van de medische genetica, en dit gemodereerd door Guy Tegenbos."Het programma en de inschrijvingsgegevens vindt u hier.