Als voorloper in België en Europa besliste farmacoloog professor André Simonart bij zijn emeritaat om een stichting om zo het farmacologisch onderzoek aan te moedigen en te promoten.

De doelstelling van de Stichting werd sindsdien uitgebreid. De Simonart Foundation bekroont de auteur van innoverende biomedische research die de klinische farmacologie vooruit kan helpen.

Dokter Bernard Hanseeuw is de laureaat van de Prijs Simonart 2017 voor zijn innoverende onderzoek naar de pathologie van alzheimer.

Als voorloper in België en Europa besliste farmacoloog professor André Simonart bij zijn emeritaat om een stichting om zo het farmacologisch onderzoek aan te moedigen en te promoten.De doelstelling van de Stichting werd sindsdien uitgebreid. De Simonart Foundation bekroont de auteur van innoverende biomedische research die de klinische farmacologie vooruit kan helpen.Dokter Bernard Hanseeuw is de laureaat van de Prijs Simonart 2017 voor zijn innoverende onderzoek naar de pathologie van alzheimer.