"De website healthspace.be die Artsenkrant vandaag lanceert, is een nieuwe stap om ieders mentaal welzijn op een gemakkelijke, toegankelijke manier vlot bespreekbaar te maken. Verhalen en getuigenissen uitwisselen doen je beseffen dat je niet alleen bent als het even tegenzit. Elkaar een hart onder de riem steken, doet wonderen. Het taboe doorbreken door publicatie van artikels, tips, en opinies rond mentaal welzijn kan écht helpen. Ik kan alle artsen (in opleiding) en studenten enkel aanraden om er gretig gebruik van te maken. Ik hoop dat het dat duwtje geeft om jullie kwetsbaar op te stellen, zeker in momenten van nood. Deze nieuwe website is een toonvoorbeeld van wat een échte en hechte zorggemeenschap moet zijn. Niet enkel voor patiënten, ook voor de zorgverleners zelf."

Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke onderscheidt bij de lancering van healthspace.be diverse redenen die de toename van mentale problemen verklaren. "Een andere cultuur dringt zich op binnen de beroepsgroep en bij studenten geneeskunde. Durven toegeven dat het (even) niet lukt, zich kwetsbaar durven opstellen... voor velen is het nog een hele stap. Artsen voelen dat aan als falen. Van dat taboe moeten we af indien artsen willen blijven doen waar hun hart ligt. Daarom investeren we ook in organisaties als D4D en Arts in Nood. Met preventie, opvang en begeleiding steunen zij artsen in alle discretie. Nieuwe inzichten of een goed gesprek kunnen wonderen doen."

Lees hier verder

"De website healthspace.be die Artsenkrant vandaag lanceert, is een nieuwe stap om ieders mentaal welzijn op een gemakkelijke, toegankelijke manier vlot bespreekbaar te maken. Verhalen en getuigenissen uitwisselen doen je beseffen dat je niet alleen bent als het even tegenzit. Elkaar een hart onder de riem steken, doet wonderen. Het taboe doorbreken door publicatie van artikels, tips, en opinies rond mentaal welzijn kan écht helpen. Ik kan alle artsen (in opleiding) en studenten enkel aanraden om er gretig gebruik van te maken. Ik hoop dat het dat duwtje geeft om jullie kwetsbaar op te stellen, zeker in momenten van nood. Deze nieuwe website is een toonvoorbeeld van wat een échte en hechte zorggemeenschap moet zijn. Niet enkel voor patiënten, ook voor de zorgverleners zelf." Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke onderscheidt bij de lancering van healthspace.be diverse redenen die de toename van mentale problemen verklaren. "Een andere cultuur dringt zich op binnen de beroepsgroep en bij studenten geneeskunde. Durven toegeven dat het (even) niet lukt, zich kwetsbaar durven opstellen... voor velen is het nog een hele stap. Artsen voelen dat aan als falen. Van dat taboe moeten we af indien artsen willen blijven doen waar hun hart ligt. Daarom investeren we ook in organisaties als D4D en Arts in Nood. Met preventie, opvang en begeleiding steunen zij artsen in alle discretie. Nieuwe inzichten of een goed gesprek kunnen wonderen doen." Lees hier verder