De vier wedstrijdvragen die bij de reisverhalen hoorden en de schiftingsvraag van de online AK-Zomerwedstrijd vindt u nog eens terug onderaan deze bladzijde. Als u de vier vragen juist oplost en de schiftingsvraag het dichtst benadert, dan wint u een elfdaagse reis voor twee naar Nepal, u aangeboden door onze partners, de nichetouroperator MyHimalaya en Turkish Airlines. Het wedstrijdformulier vindt u op www.artsenkrant.com/zomer2017. Veel geluk!

Reisroute: 11 dagen

1. Vlucht vanuit Brussel naar Kathmandu met Turkish Air-lines.

2. Kathmandu, verblijf in het Shangri La Hotel. Bezoek boed-dhistische stoepa van Swayambunath

3. Kathmandu: bezoek tempels en oude binnenstad.

4. Binnenlandse vlucht naar Pokhara, nabij het Anna-purna-gebergte. Trekking tot Sanctuary Lodge met zicht op Machhapuchare (Fishtail).

5. Trekking door de Modi Khola vallei naar de Himalaya Lodge in Ghandruk op 2000m.

6. Een weinig gelopen traject naar Majgaun (1400m), overnachting in Gurung Lodge, een parel..

7. Trekking tot Dhampus (1550m), met zichten op Annapurna. Overnachting Basantha Lodge.

8. Afdaling richting Phedi, transfer naar Pokhara. Hotel Shangri La of Pavilions Himalayas.

9. Kathmandu. Verblijf in het prachtige Dwarika's Hotel.

10. Bhaktapur, Unesco Werelderfgoed. Over-nachting in Dwarika's Hotel.

11. Vlucht naar Europa met aankomst dezelfde dag (Turkish Airlines).De reisperiode is vrij te kiezen met uitsluiting van de periode van 1 oktober tot 15 november. Mits overleg kan de reis ook verlengd worden.

Het volledige programma vindt u op:

http://myhimalaya.be/reisaanbiedingen/artsenkrant/

>> Info: www.myhimalaya.be - Info@myhimalaya.be - 0499/13 17 30

>> Vluchten: www.turkishairlines.com

Vragen

Vraag 1: De Kumari is een levende godin en wordt gezien als de reïncarnatie van de godin Durga. Het meisje wordt onderworpen aan tal van beperkingen: zo mag zij slechts één soort eieren eten. Welke eieren mag de Kumari eten? Zijn dat:

- Ganzeneieren 

- Koekoekseieren 

- Slangeneieren

Vraag 2: Dwarika's Resort in Kathmandu werd door de Unesco onderscheiden omwille van zijn fantastische collectie houtsnijwerk. Hoe noemt men het typische Nepalese houtsnijwerk waar-voor Dwarika's onderscheiden werd?

- Dhulikel

- Newari 

- Imari

Vraag 3: De Shivatempel van Pashupatinath is een van de highlights van Nepal waar bontge-kleurde volgelingen van Shiva met beschilderde lichamen en gezichten zich gewillig laten foto-graferen. Hoe noemt men deze heilige mannen?

- Saddhu 

- Hare Krishna

- Jaïn

Vraag 4: De Belgische modemaakster Vero-nique Vermussche vond in het Himalaya -gebergte de inspiratie voor een modecollectie van handgemaakte kledij in de zuiverste wol. Wat is de naam van deze collectie?

- Changpa 

- Tuinch 

- Pashmina

Schiftingsvraag: Hoeveel deelnemingsformulieren zul-len we in totaal ontvangen hebben uiterlijk op 15 sep-tember 2017?

Neem uw Artsenkrant-clublid nummer bij de hand en vul vandaag ons wedstrijdformulier nog in!

De vier wedstrijdvragen die bij de reisverhalen hoorden en de schiftingsvraag van de online AK-Zomerwedstrijd vindt u nog eens terug onderaan deze bladzijde. Als u de vier vragen juist oplost en de schiftingsvraag het dichtst benadert, dan wint u een elfdaagse reis voor twee naar Nepal, u aangeboden door onze partners, de nichetouroperator MyHimalaya en Turkish Airlines. Het wedstrijdformulier vindt u op www.artsenkrant.com/zomer2017. Veel geluk!Het volledige programma vindt u op:http://myhimalaya.be/reisaanbiedingen/artsenkrant/>> Info: www.myhimalaya.be - Info@myhimalaya.be - 0499/13 17 30>> Vluchten: www.turkishairlines.comNeem uw Artsenkrant-clublid nummer bij de hand en vul vandaag ons wedstrijdformulier nog in!