Peter Mertens - Graailand

Peter Mertens heeft een vlotte pen en maakt van zijn partij een mogelijke game-changer in het politieke speelveld. Net zoals VB en NVA wegen op het migratiebeleid, zou zijn partij wel eens kunnen wegen op sociaal-economische thema's. We kunnen er niet onderuit: de kloof tussen arm en rijk wordt groter, ook in België. Terwijl de Apple's, Google's, Amazon's en Facebook's genadeloos staten en regeringen in hun hemd zetten en dat alles zonder een euro belastingen te betalen, zitten we onder mekaar te bekvechten over belastingsdruk en willen we de gezondheidszorg strippen tot op de naad om de aandeelhouders van voornoemde bedrijven genoegen te doen. Patiënten, verpleegkundigen en artsen staan dichter bij mekaar als menigeen denkt.

Herman De Coninck - De Gedichten

Geen recent werk, maar poëzie waar je blijft van houden. Je legt het weg en je neemt het weer ter hand, kort en met bewondering. Hoe woorden, als ze treffen, hart en ziel kunnen raken. Dichters, alle lof!

Streven, maandblad

Iedere maand kijk ik uit naar de nieuwe uitgave; hoe vaak hebben we niet de juiste antwoorden op de foute vragen. De kunst is het de juiste (levens)-vragen te leren stellen. Met Streven worden vele vooroordelen gesloopt, op intellectueel uitdagende, soms verrassende, wijze.

Peter Mertens - GraailandPeter Mertens heeft een vlotte pen en maakt van zijn partij een mogelijke game-changer in het politieke speelveld. Net zoals VB en NVA wegen op het migratiebeleid, zou zijn partij wel eens kunnen wegen op sociaal-economische thema's. We kunnen er niet onderuit: de kloof tussen arm en rijk wordt groter, ook in België. Terwijl de Apple's, Google's, Amazon's en Facebook's genadeloos staten en regeringen in hun hemd zetten en dat alles zonder een euro belastingen te betalen, zitten we onder mekaar te bekvechten over belastingsdruk en willen we de gezondheidszorg strippen tot op de naad om de aandeelhouders van voornoemde bedrijven genoegen te doen. Patiënten, verpleegkundigen en artsen staan dichter bij mekaar als menigeen denkt.Herman De Coninck - De GedichtenGeen recent werk, maar poëzie waar je blijft van houden. Je legt het weg en je neemt het weer ter hand, kort en met bewondering. Hoe woorden, als ze treffen, hart en ziel kunnen raken. Dichters, alle lof! Streven, maandbladIedere maand kijk ik uit naar de nieuwe uitgave; hoe vaak hebben we niet de juiste antwoorden op de foute vragen. De kunst is het de juiste (levens)-vragen te leren stellen. Met Streven worden vele vooroordelen gesloopt, op intellectueel uitdagende, soms verrassende, wijze.