De ACHIEVE studie is een observationele transversale studie om het bereiken van de streefbloeddruk te evalueren in de algemene populatie van hypertensiepatiënten in België en Luxemburg behandeld met meerdere antihypertensiva op basis van het type behandeling.

In de periode, januari 2015 - september 2016, hebben 742 huisartsen retrospectief gegevens verzameld van 8006 hypertensiepatiënten behandeld met ten minste 2 antihypertensiva, die zij onlangs in de dagelijkse praktijk ontvangen hadden.

Vaste associaties in 1 tablet zouden de therapietrouw en de bloeddrukcontrole verbeteren bij hypertensiepatiënten.

Daarom werd in de ACHIEVE studie het gebruik van vrije en vaste associaties antihypertensiva onderzocht in de huidige praktijk bij patiënten behandeld met minstens 2 antihypertensiva, alsook de bloeddrukcontrole en de houding ten opzichte van vaste associaties.

De ACHIEVE studie is een observationele transversale studie om het bereiken van de streefbloeddruk te evalueren in de algemene populatie van hypertensiepatiënten in België en Luxemburg behandeld met meerdere antihypertensiva op basis van het type behandeling. In de periode, januari 2015 - september 2016, hebben 742 huisartsen retrospectief gegevens verzameld van 8006 hypertensiepatiënten behandeld met ten minste 2 antihypertensiva, die zij onlangs in de dagelijkse praktijk ontvangen hadden. Vaste associaties in 1 tablet zouden de therapietrouw en de bloeddrukcontrole verbeteren bij hypertensiepatiënten. Daarom werd in de ACHIEVE studie het gebruik van vrije en vaste associaties antihypertensiva onderzocht in de huidige praktijk bij patiënten behandeld met minstens 2 antihypertensiva, alsook de bloeddrukcontrole en de houding ten opzichte van vaste associaties.