Waarvoor een audit dan al niet kan dienen. De minister heeft met betrekking tot de discussie alleszins geen enkele klaarheid geschapen met deze audit. Of wat hadden we eigenlijk verwacht?

Maar ik ga toch een rekensommetje maken: 450 euro per patiënt per jaar voor zowat 650 patiënten maakt bijna 300.000 euro per jaar. Over de praktijkmodaliteiten mogen en zullen we dus niet praten want iedereen heeft de zogenaamde beste praktijkvorm naar eigen zeggen.

Laat mij toe het rekensommetje te nuanceren: van die 450 euro is er ongeveer 350 euro betaald door het Riziv of m.a.w. gemiddeld 14 (!) contacten per patiënt per jaar. Want de prijs van een consult wordt door onze maatschappij via de Riziv-overeenkomsten voor ongeveer 25 euro in waarde geschat. Moest ik nu een extrapolatie mogen maken naar de eigen praktijk en we spreken over die gemiddeld blijkbaar als norm aanvaarde 14 contacten per jaar voor de cc 1.000 gmd-patiënten? Ik zou dan aan een inkomen moeten kunnen geraken van 350.000 euro of 450.000 met de ± 100 euro extra-subsidies per patiënt die aan de WGC worden uitbetaald.

Nou, nou ... De solo werkende huisartsen wordt prestatiegeneeskunde verweten als betekent presteren puur geldklopperij.

Ik ben er alleszins zeker van dat solohuisartsen héél veel presteren voor minder dan de helft van dit bruto inkomen, voor een veel grotere tijdsbesteding dan nine-to-five.

Gaat de minister nu ALLE huisartsen gelukkig maken met het bruto inkomen volgens de nieuwe norm van de audit waarover niet kan gediscussieerd worden?

Waarvoor een audit dan al niet kan dienen. De minister heeft met betrekking tot de discussie alleszins geen enkele klaarheid geschapen met deze audit. Of wat hadden we eigenlijk verwacht?Maar ik ga toch een rekensommetje maken: 450 euro per patiënt per jaar voor zowat 650 patiënten maakt bijna 300.000 euro per jaar. Over de praktijkmodaliteiten mogen en zullen we dus niet praten want iedereen heeft de zogenaamde beste praktijkvorm naar eigen zeggen.Laat mij toe het rekensommetje te nuanceren: van die 450 euro is er ongeveer 350 euro betaald door het Riziv of m.a.w. gemiddeld 14 (!) contacten per patiënt per jaar. Want de prijs van een consult wordt door onze maatschappij via de Riziv-overeenkomsten voor ongeveer 25 euro in waarde geschat. Moest ik nu een extrapolatie mogen maken naar de eigen praktijk en we spreken over die gemiddeld blijkbaar als norm aanvaarde 14 contacten per jaar voor de cc 1.000 gmd-patiënten? Ik zou dan aan een inkomen moeten kunnen geraken van 350.000 euro of 450.000 met de ± 100 euro extra-subsidies per patiënt die aan de WGC worden uitbetaald. Nou, nou ... De solo werkende huisartsen wordt prestatiegeneeskunde verweten als betekent presteren puur geldklopperij. Ik ben er alleszins zeker van dat solohuisartsen héél veel presteren voor minder dan de helft van dit bruto inkomen, voor een veel grotere tijdsbesteding dan nine-to-five. Gaat de minister nu ALLE huisartsen gelukkig maken met het bruto inkomen volgens de nieuwe norm van de audit waarover niet kan gediscussieerd worden?