Als enkele jaren geleden werknemers zich meer dan een bepaald aantal dagen durfden ziek te melden, werden ze vaak ontslagen. Vandaag klagen die werkgevers dat er geen werknemers genoeg zijn om het beschikbare werk te willen doen. En dat is nu weeral eens de schuld van de huisarts.

Die vorige jaren waren goed (what's in a word?) om werknemers onder dreigement van ontslag werkomstandigheden te doen aanvaarden die de ziekte-afwezigheid laag zou moeten houden. Die negatieve investering komt als een boemerang terug. De soms twijfelachtige werkomstandigheden van weleer hebben een hele generatie werknemers vandaag nu zichtbaar ziek gemaakt. Maar het is nog altijd iemand anders schuld. De huisarts heeft opnieuw de boter gegeten.

De minister kondigt maatregelen aan: de statistiek gaat patiënt en arts nóg meer als een nummer beschouwen.

Voor mij niet gelaten.

Maar ik denk dat de minister het niet echt meer begrijpt. Haar griepje in de Kamer vorige week duurde slechts één dag. En iemand moest toch het werk doen.

Weet de minister nog wel wat een griep is? Welke boodschap heeft de minister gegeven aan werknemers die liggen schudden met een rasechte frisson? Welke boodschap heeft de minister gegeven aan de werkgevers die nu zeker zijn dat griep op één dag geneest?

Laat maar komen die statistiek. We zullen er wellicht allemaal gelukkig van worden.

Als enkele jaren geleden werknemers zich meer dan een bepaald aantal dagen durfden ziek te melden, werden ze vaak ontslagen. Vandaag klagen die werkgevers dat er geen werknemers genoeg zijn om het beschikbare werk te willen doen. En dat is nu weeral eens de schuld van de huisarts.Die vorige jaren waren goed (what's in a word?) om werknemers onder dreigement van ontslag werkomstandigheden te doen aanvaarden die de ziekte-afwezigheid laag zou moeten houden. Die negatieve investering komt als een boemerang terug. De soms twijfelachtige werkomstandigheden van weleer hebben een hele generatie werknemers vandaag nu zichtbaar ziek gemaakt. Maar het is nog altijd iemand anders schuld. De huisarts heeft opnieuw de boter gegeten.De minister kondigt maatregelen aan: de statistiek gaat patiënt en arts nóg meer als een nummer beschouwen. Voor mij niet gelaten.Maar ik denk dat de minister het niet echt meer begrijpt. Haar griepje in de Kamer vorige week duurde slechts één dag. En iemand moest toch het werk doen. Weet de minister nog wel wat een griep is? Welke boodschap heeft de minister gegeven aan werknemers die liggen schudden met een rasechte frisson? Welke boodschap heeft de minister gegeven aan de werkgevers die nu zeker zijn dat griep op één dag geneest?Laat maar komen die statistiek. We zullen er wellicht allemaal gelukkig van worden.