Al vanaf de start op donderdag 9 augustus brengen Kamasi Washington en Black Star (met Hypnotic Brass Ensemble) u met hun jazz onder hypnose. De roes gaat verder de tweede avond die in het teken staat van de Belgische jazz scene met zowel nieuw talent als gevestigde waarden.

Net zoals Gent Jazz tracht Jazz Middelheim ook een breder publiek aan te spreken dan alleen jazzpuristen. De derde avond heeft als headliner Jazz Loves Disney met als special guests Selah Sue en Ben L'Oncle Soul. Op de laatste avond zullen de gevorderde jazz liefhebbers hun hart kunnen ophalen. Mis zeker de hommage niet die de 81-jarige Archie Shepp dan brengt aan zijn mentor John Coltrane.

Wij pikken op 10 augustus een tweede keer Mélanie De Biasio mee. Zij was het hoogtepunt op Jazz Middelheim 2016 en één van de hoogtepunten op Gent Jazz 2018. In Gent bracht ze een pak intimistische nummers uit haar magistrale recentste cd Lilies. De combinatie van de intense nummers met de indrukwekkende zwart-wit live captaties deden de tent verstillen. Wedden dat het op Jazz Middelheim niet anders zal zijn?

Jazz Middelheim van 09/08 t/m 12/08 in Park Den Brandt, Antwerpen. Tickets: telefonisch via FNAC (0900 00 600), ter plaatse in alle FNAC-winkels en online via www.jazzmiddelheim.be en www.fnactickets.com. Info: www.jazzmiddelheim.be.

Al vanaf de start op donderdag 9 augustus brengen Kamasi Washington en Black Star (met Hypnotic Brass Ensemble) u met hun jazz onder hypnose. De roes gaat verder de tweede avond die in het teken staat van de Belgische jazz scene met zowel nieuw talent als gevestigde waarden. Net zoals Gent Jazz tracht Jazz Middelheim ook een breder publiek aan te spreken dan alleen jazzpuristen. De derde avond heeft als headliner Jazz Loves Disney met als special guests Selah Sue en Ben L'Oncle Soul. Op de laatste avond zullen de gevorderde jazz liefhebbers hun hart kunnen ophalen. Mis zeker de hommage niet die de 81-jarige Archie Shepp dan brengt aan zijn mentor John Coltrane. Wij pikken op 10 augustus een tweede keer Mélanie De Biasio mee. Zij was het hoogtepunt op Jazz Middelheim 2016 en één van de hoogtepunten op Gent Jazz 2018. In Gent bracht ze een pak intimistische nummers uit haar magistrale recentste cd Lilies. De combinatie van de intense nummers met de indrukwekkende zwart-wit live captaties deden de tent verstillen. Wedden dat het op Jazz Middelheim niet anders zal zijn?Jazz Middelheim van 09/08 t/m 12/08 in Park Den Brandt, Antwerpen. Tickets: telefonisch via FNAC (0900 00 600), ter plaatse in alle FNAC-winkels en online via www.jazzmiddelheim.be en www.fnactickets.com. Info: www.jazzmiddelheim.be.