Herinnert u zich The Pet Shop Boys nog? Zag u ooit een liveshow van hen? Als het antwoord 'ja' is, wenst u ze ongetwijfeld opnieuw mee te maken in Brussel. Is het antwoord 'neen' dan zal u uw ogen niet geloven. De meesters van de kitsch halen alles uit de kast en hits als It's a Sin zullen volledig tot hun recht komen op het Paleizenplein.

Diezelfde avond komen de elektropopgoden van Goldfrapp Silver Eye voorstellen. Electropop, new wave, punk en pop in een glamoureus, vaak bossa nova jasje: daar zorgt al jaren Nouvelle Vague voor. Wie erbij was eerder dit jaar in de Botanique zag hen stomen op het podium.

Op muziek staat geen leeftijd. Calypso Rose kende pas op haar 76ste haar doorbraak met Far From Here. Op die zomerse plaat krijgt ze steun van niemand minder dan Manu Chao. Niet te missen deze koningin van de calypso, die evenveel houdt van soca, salsa en reggae.

André Brasseur is zelfs nog een jaartje ouder dan Calypso Rose en was vorig jaar de oudste artiest ooit op Pukkelpop. Met de compilatie Lost Gems From The Seventies wist hij nieuwe zieltjes te winnen voor songs als Early Bird. Benieuwd hoe ver zijn Hammondorgel zal weergalmen op het koninklijke plein.

De terugkeer van Viktor Lazlo

Zo zijn we bij de Belgische artiesten terechtgekomen. Naast hedendaagse toppers als Ozark Henry, Black Box Revelation en Goose is het uitkijken naar de terugkeer van Allez Allez. Hebben hun African Queen en The Valley Of The Kings de tand des tijds doorstaan? Het nummer Allez Allez alvast wel. De mix van Afrikaanse ritmes, funk en pittige rock klinkt in 2017 nog steeds uniek. Brussels Summer Festival 2017 betekent ook de grote terugkeer van Viktor Lazlo, bekend van hits als Backdoor Man. De zomer zal zwoeler aanvoelen dan ooit.

Een nieuwe plaat van de magistrale Feist is steeds een plezier. Op BSF presenteert ze haar eigenzinnige nieuwe Pleasure. Nu en dan doet die plaat ons aan het betere werk van Sinéad O'Connor of PJ Harvey denken. Heel veel luisterplezier gewenst.

Brussels Summer Festival van 6 tot 15 augustus in het centrum van Brussel, alle info op www.BSF.be.

Feist, Pleasure is uit bij Universal. Goldfrapp, Silver Eye is uit bij Pias.

Herinnert u zich The Pet Shop Boys nog? Zag u ooit een liveshow van hen? Als het antwoord 'ja' is, wenst u ze ongetwijfeld opnieuw mee te maken in Brussel. Is het antwoord 'neen' dan zal u uw ogen niet geloven. De meesters van de kitsch halen alles uit de kast en hits als It's a Sin zullen volledig tot hun recht komen op het Paleizenplein.Diezelfde avond komen de elektropopgoden van Goldfrapp Silver Eye voorstellen. Electropop, new wave, punk en pop in een glamoureus, vaak bossa nova jasje: daar zorgt al jaren Nouvelle Vague voor. Wie erbij was eerder dit jaar in de Botanique zag hen stomen op het podium.Op muziek staat geen leeftijd. Calypso Rose kende pas op haar 76ste haar doorbraak met Far From Here. Op die zomerse plaat krijgt ze steun van niemand minder dan Manu Chao. Niet te missen deze koningin van de calypso, die evenveel houdt van soca, salsa en reggae.André Brasseur is zelfs nog een jaartje ouder dan Calypso Rose en was vorig jaar de oudste artiest ooit op Pukkelpop. Met de compilatie Lost Gems From The Seventies wist hij nieuwe zieltjes te winnen voor songs als Early Bird. Benieuwd hoe ver zijn Hammondorgel zal weergalmen op het koninklijke plein.Zo zijn we bij de Belgische artiesten terechtgekomen. Naast hedendaagse toppers als Ozark Henry, Black Box Revelation en Goose is het uitkijken naar de terugkeer van Allez Allez. Hebben hun African Queen en The Valley Of The Kings de tand des tijds doorstaan? Het nummer Allez Allez alvast wel. De mix van Afrikaanse ritmes, funk en pittige rock klinkt in 2017 nog steeds uniek. Brussels Summer Festival 2017 betekent ook de grote terugkeer van Viktor Lazlo, bekend van hits als Backdoor Man. De zomer zal zwoeler aanvoelen dan ooit.Een nieuwe plaat van de magistrale Feist is steeds een plezier. Op BSF presenteert ze haar eigenzinnige nieuwe Pleasure. Nu en dan doet die plaat ons aan het betere werk van Sinéad O'Connor of PJ Harvey denken. Heel veel luisterplezier gewenst.Brussels Summer Festival van 6 tot 15 augustus in het centrum van Brussel, alle info op www.BSF.be.Feist, Pleasure is uit bij Universal. Goldfrapp, Silver Eye is uit bij Pias.