Kunstenaars en academici delen meer met elkaar dan op het eerste gezicht lijkt. Tot die vaststelling kwamen VUB-rector Caroline Pauwels en artistiek leider van de KVS, Michael De Cock. Allebei bevragen ze de maatschappij, voeren onderzoek uit en delen hun bevindingen met toeschouwers en lezers. Niet zelden is verontwaardiging de brandstof om tot verzet en actie te komen.

Een uitdagend laboratorium

Een fijne keuze aan binnen- en buitenlandse denkers en kunstenaars werd uitgenodigd om hun visie op 'verzet' te delen. Geen gezwollen speeches, wel korte, snedige en urgente interventies op het kruispunt van kunst, cultuur en reflectie.

Volgende denkers komen aan het woord: Michel Maus, Rachida Lamrabet, Wim Vandekeybus, Wim Distelmans, Iman Lechkar, Karen Celis, Pepijn Kennis, Sukina Douglas en Benjamin De Cleen. Samen reflecteren ze over wat verzet voor hen betekent en wat het kan teweegbrengen in kunst, cultuur én onderzoek. Hun bevindingen brengen ze op maandag 25 september live on stage. Ter afronding volgt een stevige afterparty.

Het is geen toeval dat VUB en KVS tot een samenwerking komen. Zij delen een fascinatie en verantwoordelijkheid voor de stad. Voor beide instellingen is de veelkleurige, meertalige stad immers een uitdagend laboratorium, een bron voor verwondering. Samen zijn ze ervan overtuigd dat verbinding het antwoord is voor de toekomst en dat de maatschappij van morgen niet wordt gecreëerd of opgebouwd vanuit het eigen groot gelijk.

Mindblowers, maandag 25 september vanaf 16u, in KVS Bol, Lzkensestraat 146, Brussel.

Inschrijven noodzakelijk:http://kvs.be/nl/mindblowers.

Kunstenaars en academici delen meer met elkaar dan op het eerste gezicht lijkt. Tot die vaststelling kwamen VUB-rector Caroline Pauwels en artistiek leider van de KVS, Michael De Cock. Allebei bevragen ze de maatschappij, voeren onderzoek uit en delen hun bevindingen met toeschouwers en lezers. Niet zelden is verontwaardiging de brandstof om tot verzet en actie te komen.Een uitdagend laboratoriumEen fijne keuze aan binnen- en buitenlandse denkers en kunstenaars werd uitgenodigd om hun visie op 'verzet' te delen. Geen gezwollen speeches, wel korte, snedige en urgente interventies op het kruispunt van kunst, cultuur en reflectie.Volgende denkers komen aan het woord: Michel Maus, Rachida Lamrabet, Wim Vandekeybus, Wim Distelmans, Iman Lechkar, Karen Celis, Pepijn Kennis, Sukina Douglas en Benjamin De Cleen. Samen reflecteren ze over wat verzet voor hen betekent en wat het kan teweegbrengen in kunst, cultuur én onderzoek. Hun bevindingen brengen ze op maandag 25 september live on stage. Ter afronding volgt een stevige afterparty.Het is geen toeval dat VUB en KVS tot een samenwerking komen. Zij delen een fascinatie en verantwoordelijkheid voor de stad. Voor beide instellingen is de veelkleurige, meertalige stad immers een uitdagend laboratorium, een bron voor verwondering. Samen zijn ze ervan overtuigd dat verbinding het antwoord is voor de toekomst en dat de maatschappij van morgen niet wordt gecreëerd of opgebouwd vanuit het eigen groot gelijk.Mindblowers, maandag 25 september vanaf 16u, in KVS Bol, Lzkensestraat 146, Brussel.Inschrijven noodzakelijk:http://kvs.be/nl/mindblowers.